afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Kom naar het VDWVM podium op MorgenVandaag

Rapper en dichter Akwasi geeft op MorgenVandaag zijn eigen kijk op de wereld van morgen

Op zaterdag 24 oktober vindt op het Westergasterrein in Amsterdam een inspirerende bijeenkomst plaats. MorgenVandaag, georganiseerd door de ASN Bank, staat in het teken van de keuzes die we vandaag maken en de invloed die ze hebben op de wereld van morgen. In een afwisselend programma staan mensen, solidariteit en keuzes voor de toekomst centraal. Je kunt inspiratie opdoen bij de debatten, exposities, persoonlijke interviews, muziek, lezingen, een festivalmarkt en nog veel meer.

Pitches van sociaal ondernemers op het VDWVM podium

Voordewereldvanmorgen.nl heeft er een eigen podium. En niet zomaar eentje.. De deelnemers van de ASN Bank Wereldprijs die nog in de race zijn vertellen er hun verhaal. In 2 minuten zetten de projecteigenaren een overtuigende pitch neer die het publiek meeneemt bij hun missie. Vervolgens gaan de deelnemers in gesprek met presentator Jelte Sondij en Asceline Groot. Ze gaan in op hun persoonlijke drijfveren, dromen en motivatie. Rapper en dichter Akwasi geeft in spoken word-performances zijn eigen kijk op de wereld van morgen. Het onderdeel van VDWVM bestaat uit twee delen.

  • 14:00 - 15:00 | Tijdens het eerste uur wordt er ingegaan op de thema’s: Veiligheid en sociale cohesie / Duurzame energie, natuur en milieu / Zorg en welzijn
  • 16:00 - 17:00 | Het tweede uur staat in het teken van de thema’s: Kinderrechten en onderwijs / Eerlijke handel, mode en voeding

Je vindt het podium op locatie Westerliefde.

Wat is er nog meer te doen op MorgenVandaag?

Een betere vraag zou zijn.. Wat is er niet te doen? Om 1 uur trapt nobelprijswinnaar Kailash Satyarthi het evenement af. Hij wordt geïnterviewd door programmamaker Jelle Brandt Corstius. Boswachter Arjan Postma komt met schitterende verhalen over de natuur, Tineke Ceelen gaat in op de vluchtelingenproblematiek, klimaatfotograaf Kadir van Lohuizen deelt zijn mooiste foto's en verhalen (en geloof me, die zijn echt indrukwekkend) en Bas van Abel vertelt over de Fairphone 2: de modulaire smartphone die in juni 2015 werd gelanceerd. Je zou haast denken dat dat al genoeg inspiratie voor een dag is. Maar niets is minder waar, er is namelijk ook nog een markt met inspirerende ondernemers (o.a. Seepje, Yoni, aGreenStory, do we need to say more?) en nog véél meer. Bekijk het hele programma voor alle informatie.

Oftewel: dit mag je niet missen. 24 oktober. Be there, meld je aan.

 

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Natuur en milieu

Alle 1.383 blogs