afbeelding van Willard
Willard Auteur

Klimaatakkoord: hoe nu verder?

Vorig jaar won Gert van Vugt de ASN Bank Wereldprijs. Tijdens ASN Live praat hij over zijn motivaties, dromen en toekomstplannen.

Hoe moeten we nu verder na het klimaatakkoord? Wat moeten bedrijven doen? En de politiek? Deze en meer vragen staan op dinsdag 16 februari centraal. Op die dag vindt in de Bonbonnière in Maastricht een inspirerende bijeenkomst plaats. ASN Live, georganiseerd door de ASN Bank, staat in het teken van het klimaatakkoord. In een afwisselende talkshow komen meerdere deskundigen aan het woord over de keuzes die we vandaag maken en de invloed die ze hebben op de wereld van morgen.

Sociaal ondernemers op het podium

Twee jonge, veelbelovende ondernemers die we kennen van Voordewereldvanmorgen.nl schuiven ook aan: Gert van Vugt (Sustainer Homes) en Teun van Roessel (Het Solly Systeem). Zij zitten aan tafel samen met Asceline Groot en laten zien hoe zij bijdragen aan een betere wereld. Onlangs hebben we beide geïnterviewd. Zo vertelde Gert van Vugt dat er een versie 2.0 komt van de Sustainer Homes. Die wordt nog robuuster, betrouwbaarder en energiezuiniger dan de eerste versie. Daarmee hopen ze het in de toekomst wereldwijd mogelijk te maken om onafhankelijk en duurzaam te leven. Hij deelt zijn motivaties, dromen en toekomstplannen met het publiek.

Ook Teun van Roessel liet onlangs aan VDWVM weten dat hij bruisende toekomstplannen heeft. Zijn zonne-etende robotfamilie is inmiddels flink uitgebreid. De robots leren steeds meer kinderen op jonge leeftijd al de ins en outs over groene energie. Maar er zijn meer plannen voor de toekomst. Zo biedt het team achter het Solly Systeem binnenkort een pakket aan met een scala aan tools om zelf robotjes te maken. Deze recycle robot is nog in ontwikkeling, maar we kunnen alvast verklappen: die wordt heel tof.

Wat is er nog meer te doen tijdens ASN Live?

Veel! Zo praat topadvocaat Roger Cox de gewonnen ‘Klimaatzaak’ van Urgenda tegen de Nederlandse Staat. Het is niet voor niets dat Trouw hem afgelopen jaar als runner-up in de Duurzame 100 bestempelde. Ook gaan presentor Leon Verdonschot en ASN Bank directeur Jeroen Jansen gaan in gesprek met verschillende deskundigen. Bijvoorbeeld met Bas Gehlen, directeur van Van Houtum, een milieukoploper in het bedrijfsleven. Ook wethouder Gerdo van Grootheest schuift aan. Het is zijn doel om Maastricht klimaatneutraal te laten zijn in 2030.

Oftewel: waar wacht je nog op? 16 februari. Be there, meld je aan.

Zelf jouw sociale intitiatief presenteren bij je eigen stand?

Dat kan! Bij interesse, mail naar info@morgen-vandaag.nl

afbeelding van Willard
Willard Auteur

WB | 25 jaar | Assen&Den Haag | Rijksuniversiteit Groningen | Religion, Conflicts & Globalisation | Duurzaamheid & Ontwikkeling | Voor de Wereld van Morgen | ASN Bank

INSPIRATIE

Meer blogs in Klimaatbescherming

Alle 1.399 blogs