afbeelding van Dine
Dine Auteur

Kleine wasjes, grote wasjes

Stop ze in de wasmachine bij deze lieve jongemannen, want zij doen iets heel speciaals met de was!

De Australische Nic en Lucas (21) rijden rond in een busje. En zeker niet zomaar één!

Orange Sky

Anderhalf jaar geleden maakten de twee beste vrienden een rijdende wasserette. Gedoopt tot Orange Sky reed het busje het hele land door. De twee jongemannen wasten onderweg de kleding van daklozen. Want ‘schone kleren hebben is een basisrecht’, vinden Nic en Lucas.

Groot succes

Nu hebben ze al 7.500.000 kilo kleding gewassen, met minstens 270 andere vrijwilligers. Zo zie je maar: Door klein te beginnen, inspireer je anderen en wordt de impact telkens groter! Daklozen geven vooral aan zich nu meer gewaardeerd en gerespecteerd te voelen. Ze maken een praatje met de vrijwilligers, voelen zich weer fris en worden gezien. Tijdens het wachten op hun wasje wordt in samenwerking met food vans eten gemaakt voor de daklozen.

In your love, my salvation lies

Het pilot busje waarmee het begon heet niet voor niets Orange Sky. Het gelijknamige lied van Alexi Murdoch was een grote inspiratie. Er wordt gezongen dat in iemand anders' liefde de redding kan liggen. Het lied gaat verder over broers en zussen helpen, wat ook zo voelt voor de jongens tijdens het uitvoeren van hun project.

Meehelpen

Als je in Australië bent, ben je van harte welkom te helpen. Daarvoor kan je jezelf opgeven als vrijwilliger.  Ook kun je geld doneren of ze sponsoren. Kijk voor meer informatie op hun wesite!

afbeelding van Dine
Dine Auteur

23-jarige Haarlemse wil het liefst afval, dierproeven en de bio-industrie de wereld uit helpen. Ik ben dagelijks bezig met plantaardig eten en minimalisme en ik ben super gek op hondjes.

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.383 blogs