afbeelding van Bart
Bart Auteur

Karmapunten opbouwen met de kerst doe je zo!

Met bloeddonaties, vrijwilligerswerk en winterjassen breng je de kerstgedachte tot leven.

Unsplash: Toni Cuenca

Kerst draait om gezelligheid en samenzijn. Maar hoe zorg je ervoor dat ouderen, daklozen en vluchtelingen net zo veel van de feestdagen kunnen genieten als de rest van Nederland? Robert ten Brink wist het doeltreffend te verwoorden: ‘Niemand mag met kerst alleen zijn.’ En jij kan daarbij helpen!

Flexibel vrijwilligerswerk

Bij de organisatie NL Cares kan je flexibel vrijwilliger worden tijdens de feestdagen! Kies een activiteit uit op de website en doe wat moois voor een ander.

Zo staan er deze maand een aantal mooie activiteiten in de planning: een high tea met ouderen, een kerstdiner voor mensen met een beperking en een handje helpen bij de voedselbank.

Bloeddonor worden

Het meest gevraagde kerstcadeau van Nederland is de bloedgroep O-negatief. Het mooie hiervan is namelijk dat iedereen, ongeacht eigen bloedgroep, deze kan ontvangen. Vooral bij spoedeisende hulp kan O-negatief dus goed van pas komen!

Om iedereen de kerstdagen en jaarwisseling gezond en wel door te helpen, is het een aanrader om eens langs te gaan bij een van de locaties van Sanquin om donor te worden. Ook als je geen bloedgroep O-negatief hebt is je donatie meer dan welkom.

Breng je oude winterjas naar het azc

Terwijl de temperatuur begint te dalen is er een stijgend tekort aan warme winterjassen in het asielzoekerscentrum in Utrecht. Er wonen zo’n vierhonderd mensen in het AZC en de meerderheid heeft maar weinig kleding dat bestendig is tegen het Nederlandse klimaat.

Daarom doet het asielzoekerscentrum een oproep om binnenkort langs te komen met zo veel mogelijk winterjassen, dekbedden en handdoeken om de winter door te komen. Woon je niet in Utrecht? Dan zijn er nog genoeg andere asielzoekerscentra in Nederland die ook jouw hulp kunnen gebruiken.

Kerstkaarten sturen naar eenzame ouderen

Eenzaamheid onder ouderen blijft een enorm probleem in Nederland: met de kerst zitten er 200.000 ouderen alleen thuis. Met een klein gebaar kun jij hier iets aan doen.

Het Nationaal Ouderenfonds en PostNL hebben een kerstkaartenactie opgezet! Je kunt meedoen door vóór 18 december door een mooie kerstgroet op te sturen naar het Nationaal Ouderenfonds. Op de website van het Nationaal Ouderenfonds vind je meer informatie over de actie.

Oliebollen eten voor het goede doel

Door zo veel mogelijk oliebollen te eten met oud en nieuw ga je goed van start met je goede voornemens. Met de Goede Doelen Bol wordt 20 cent per oliebol gedoneerd aan een goed doel naar keuze, bijvoorbeeld CliniClowns of Stichting ALS.

Na je bestelling ontvang je een code die je vervolgens op de website kan invullen om het opgespaarde bedrag aan het goede doel te doneren!

afbeelding van Bart
Bart Auteur

Stagiair bij Voor de Wereld van Morgen. Heb jij een sociaal of duurzaam idee? Zet je project in de spotlight op ons platform en meld je aan!

INSPIRATIE

MEER GERELATEERDE BLOGS

Alle 1.413 blogs