afbeelding van Ewoud
Ewoud Auteur

Kantoorhumor

Vandaag is de laatste dag van de actie Low Car Diet.

De laatste twee dagen waren niet zo heel lastig. Op donderdag werkte ik thuis en kon ik ’s avonds de fiets pakken voor een vergadering van de museumvereniging. Vandaag waren alle afspraken op fietsafstand. Dat ging dus lekker voorspoedig vooruit. Dat gold niet voor dinsdag en woensdag. Door de omleidingen vanwege werkzaamheden met daar bovenop een wisselstoring, deed ik er twee uur over om thuis te komen. Dat is toch twee keer zo lang als normaal.

Bezorgde familieDat levert natuurlijk leuke kantoorgrapjes op. Zoals de vraag van een collega om 15.00 uur of ik niet eens aan mijn terugreis moest beginnen. Gelukkig helpt dit soort humor op die momenten om de frustratie van een stevige vertraging te verzachten. Een andere collega die meedeed met de Low Car Diet, twitterde in het weekend juist dat familie zich bezorgd afvroeg of ze hem echt niet met de auto moesten komen halen toen hij meldde dat hij met de bus zou komen. Geen automatismeZo zie je maar dat een actie als deze veel losmaakt bij mensen. Dat is ook het nut daarvan. Het signaal dat de auto geen gewoonte hoeft te zijn. Maar hoe kijk ik nu terug op deze tien dagen? Ik wilde graag ervaren hoe het was om alleen gebruik te maken van OV, fiets en Greenwheels. Mijn conclusie is dat dit goed te doen is. Weliswaar zorgden werkzaamheden voor vertragingen en drukte. Maar in Nederland hoef je niet automatisch de auto te nemen om efficiënt en effectief te kunnen reizen.

afbeelding: http://www.zipcar.com/lcdapply

afbeelding van Ewoud
Ewoud Auteur

Ewoud Goudswaard (1958) is sinds 2001 algemeen directeur van de ASN Bank. Hij is verantwoordelijk voor vermogensopbouw, kredietverlening en controlling, en eindverantwoordelijk voor het operationele bedrijf waar de klantprocessen worden afgehandeld. Ewoud is ook voorzitter van de raad van commissarissen van ASN Vermogensbeheer B.V. en lid van de raad van commissarissen van ASN Groenbank N.V. Ewoud begon zijn carrière bij de NMB Bank, later ING Bank, in het kredietrisicomanagement voor (grote) zakelijke relaties. Vanaf 1992 bekleedde hij directiefuncties in Haarlemmermeer, Amsterdam en Rotterdam; vanaf 1997 was hij voorzitter van de directie van het district Midden-Holland. Ewoud is lid van de raad van commissarissen van Triple Jump, de projectbeheerder van het ASN-Novib Microkredietfonds. Tevens is hij lid van de raad van advies van de Club van Rome Nederland en van de raad van advies van Plan Nederland, en penningmeester van de Neder-landse Museumvereniging en de stichting Museumkaart. Lees meer op www.asnbank.nl

INSPIRATIE

Meer blogs in Klimaatbescherming

Alle 1.628 blogs