afbeelding van Willard
Willard Auteur

Je tanden poetsen in een handomdraai

Het lijkt magie wat deze tandenborstel doet, maar het is niets meer dan een sterk staaltje techniek.

Tandenpoetsen met kinetische energie

Je tanden 'elektrisch' poetsen, maar dan zonder kabels, zonder batterijen en.. zonder problemen! Binnenkort is dat mogelijk met de Be. tandenborstel. Draai de onderkant twee keer rond en je kunt twee minuten poetsen.

Poetsen met kinetische energie

De tandenborstel Be. werkt met kinetische energie. Je hoeft je geen zorgen te maken om het opladen. Dat doe je binnen een handomdraai zelf: draai de onderkant twee keer rond en het apparaat heeft genoeg energie voor een poetsbeurt van twee minuten. Dit betekent dat je nooit meer batterijen nodig bent voor je elektrische tandeborstel! Geen wonder dat Be staat voor Beyond Electric. Oh, en de tandenborstel zelf is uiteraard ook helemaal duurzaam. De borstel is gemaakt van zetmeel van groenten en bamboe, waardoor het materiaal biologisch afbreekbaar is. En om het verhaal af te maken komt de Be zonder overbodige (plastic) verpakkingen.

             Nogal een verschilletje qua (plastic) afval..

Kickstarter

De eerste werkende prototypes zijn al gemaakt, maar om Be. in de markt te zetten is een crowdfunding campagne gestart. Daarmee hebben ze maar liefst 420.000 dollar opgehaald; dat is 1635% van het streefbedrag! De Be.-tandenborstel kost voor vroege kopers 59 dollar exclusief 25 dollar verzendkosten naar Nederland. Wie graag vanavond al zijn tanden wil poetsen met kinetische energie, moet nog even geduld hebben. De tandenborstel wordt in januari 2019 verwacht.

Andere duurzame tandenborstels

Maar niet getreurd. In de wereld van de tandenborstels zijn nu al genoeg duurzame keuzes te maken. Koop bijvoorbeeld een bamboe exemplaar van Humble Brush (voor iedere verkochte tandenborstel wordt er ook één gedoneerd) of Hydrophil. Of wat te denken van de tandenborstels van de Bamboo Brush Society. Beter voor het milieu én je badkamerselfies!

Bekijk het crowdfundingsfilmpje van de Be tandenborstel!

Meer lezen over duurzame tandenborstels?

Poets het milieu en je gebit schoon met deze producten.

afbeelding van Willard
Willard Auteur

WB | 25 jaar | Assen&Den Haag | Rijksuniversiteit Groningen | Religion, Conflicts & Globalisation | Duurzaamheid & Ontwikkeling | Voor de Wereld van Morgen | ASN Bank

INSPIRATIE

Meer blogs in Klimaatbescherming

Alle 1.629 blogs