afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Jacht naar duurzame slimme ideeën geopend!

De 12 editie van de ASN Bank Wereldprijs is gestart.

Mariah won met Yoni de ASN Bank Wereldprijs 2014 | Foto: Michiel Spijkers

De inschrijving voor de ASN Bank Wereldprijs 2019 is gestart. Voor de 12e keer gaat ASN Bank in deze ondernemerscompetitie op zoek naar slimme ideeën voor een betere wereld. Heb je een droom, briljant idee of concreet businessplan? Meld je dan aan om mee te doen. We moedigen zowel bestaande ondernemers als ondernemers in spé aan om mee te doen. Inschrijven kan tot en met 17 september 17.00u.

30 genomineerde deelnemers

De elf voorgaande edities van de ASN Bank Wereldprijs betekenden de doorbraak van inmiddels bekende bedrijven zoals Fairphone, Yoni en Seepje. Hun finaleplek gaf ze een vliegende start. Uit alle inzendingen worden dertig deelnemers geselecteerd die het traject in gaan. Zij krijgen training en coaching op het gebied van onder andere ondernemerschap, marketing en financiën. In aanloop naar de finale levert deelname ook flink wat publiciteit en naamsbekendheid op.

Inschrijven kan tot dinsdag 17 september 17.00u. Inzendingen moeten aansluiten bij de missie van de ASN Bank en passen binnen een van de volgende categorieën: Mens & Samenleving, Natuur & Milieu en Klimaatbescherming. Meer informatie daarover vind je in de algemene voorwaarden.

Van inschrijving tot finale

Een vakjury, met daarin experts op het gebied van duurzaamheid en ervaren ondernemers, buigt zich tijdens verschillende selectiemomenten over de ingediende ideeën. Er wordt gelet op innovatie, duurzaamheid en creativiteit. De zes ondernemers met de beste ideeën gaan uiteindelijk door naar de feestelijke finale op 13 november in Pakhuis de Zwijger. Zij maken kans op een geldprijs. De totale prijzenpot bedraagt 55.000 euro. De eerste prijs is € 25.000, tweede prijs € 15.000, derde prijs € 10.000 en een publieksprijs van € 5.000. Aan de publieksprijs gaat een stemronde vooraf. Vanaf 5 november kan iedereen zijn/haar stem uitbrengen op één van de 6 finalisten. Het idee met de meeste stemmen wint de publieksprijs. 

Meld je hier aan om mee te doen met de ASN Bank Wereldprijs 2019.

Meer over de ASN Bank Wereldprijs

asn bank wereldprijs

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

MEER GERELATEERDE BLOGS

Alle 1.232 blogs