afbeelding van Maartje
Maartje Auteur

Investeer nu in Ethiopische koffieboeren

Moyee FairChain Cofffe is haar eerste crowdfunding gestart. Jij kunt de impact van deze eerlijke koffiemakers helpen vergroten. Doe je mee?

Help jij Moyee hun impact te vergroten?

Moyee FairChain Coffee is haar eerste crowdfunding campagne gestart en neemt een belangrijke stap op hun ‘Road to FairChain’. Na het opzetten van de eerste FairChain koffiebranderij in Addis Ababa, Ethiopië en na de unieke samenwerking met koffieboeren wil Moyee nu minimaal € 150.000,- ophalen voor de aankoop van 25.000 kilo koffie geproduceerd door 200 Ethiopische koffieboeren.

“We hebben Moyee opgericht volgens de principes van sociaal ondernemerschap”, aldus Guido van Staveren, oprichter van Moyee. “Het is logisch dat we ditzelfde model uitbreiden naar de mensen die geloven in onze missie voor een radicaal eerlijkere koffieketen.”

“Het kan dagen, weken of slechts een paar uur duren om het bedrag binnen te halen. Maar één ding is zeker, onze toekomst ligt in het betrekken van onze community in ieder aspect van ons bedrijf”, zegt Van Staveren. “De Road to FairChain gaat over het samen creëren van waarde en het eerlijk delen daarvan met alle betrokkenen."

Call the Farmer

De afgelopen drie jaar heeft Moyee in de koffiehooglanden van Ethiopië vele onverharde wegen verkend, op zoek naar de beste Arabica bonen van Ethiopische koffieboeren. Die vonden ze bij 99 boeren in Kaffa, de geboortegrond van koffie. Onder de naam ‘Call the Farmer’ biedt Moyee haar koffiedrinkers de kans om deze boeren te leren kennen. Zo vind je op Callthefarmer.moyeecoffee.com persoonlijke verhalen van koffieboeren. Deze worden persoonlijk bezocht door het Moyee team of gebeld, al dan niet met hulp van een vertaler. De basis van de relatie is koffievakmanschap, maar deze mooi everhalen dragen natuurlijk ook bij aan wat Moyee noemt "de radicaal goede smaak" van hun koffie!

Naast de mooie verhalen van haar boeren, vindt Moyee het ook belangrijk om de handel weer eerlijk te maken. Zo ontvangen 'hun' boeren een hoger bedrag voor hun bonen en krijgen toegang tot kennis waarmee zij zelf hun opbrengst kunnen verhogen, zonder hun eeuwenoude duurzame landbouwtechnieken te verloochenen. Deze eerlijke koffiehandel is enorm belangrijk voor de boeren. De meesten leven nu van zo’n 400 euro per jaar en zijn overgeleverd aan de grillige wereldmarktprijs van koffie.

Help mee via crowdfunding

Met crowdfunding brengt Moyee haar ‘Call the Farmer’ een reuzenstap verder: mensen die intrinsiek gemotiveerd zijn om op een radicale manier de productie, distributie en financiering van koffie te veranderen kunnen daar nu actief aan bijdragen door te investeren.

Voor de Wereld van Morgen helpt Moyee hierbij door de crowdfunding campagne verder onder de aandacht te brengen. Zo kun je direct op onze website naar de crowdfunding van Moyee waar je kunt investeren in de koffieoogst van de Ethiopische boeren. Want hoewel Moyee nu al 300% meer waarde toevoegt in Ethiopië door als eerste lokaal koffie te branden en verpakken, wil het ook de boeren in afgelegen agrarische gebieden een beter bestaan bieden. Met jouw hulp kunnen ze hun impact nog verder vergroten. Doe je mee?

Wil jij ook gaan crowdfunden? Bekijk dan of je in aanmerking komt voor een campagne samen met ASN Bank en Voor de Wereld van Morgen!

 

afbeelding van Maartje
Maartje Auteur

Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een goed idee of mooi initiatief? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.628 blogs