afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Innovatieve kraan gebruikt 98 procent minder water

Zo maak je makkelijk verschil.

De altered:nozzle kraan
Mist in plaats van een harde straal bespaart water. Bron: Kickstarter

Waterschaarste is een probleem waar we wat aan moeten doen en het goede nieuws is: dat kan! Want nu is er de waterbesparende kraan 2.0.

Gebruik alleen wat je nodig hebt

Je kunt een opzetstuk, genaamd de Altered:nozzle, installeren op je huidige kraan, waardoor je maar liefst 98 procent minder water gebruikt. Hoe komt dat? Het water wordt door een verstuiver geleid waardoor er minder water door de kraan loopt. Het kost dus minder water om een groter oppervlak (je handen of een bord) te bereiken. Maar zelfs als je de kraan in zijn normale stand laat lopen (wel met het speciale opzetstuk) dan verspil je alsnog 85 procent minder water. Op dit moment zijn de ondernemers druk bezig met de productie van de eerste Altered:Nozzels en het bouwen van een webshop. Wil jij als eerste zo'n kraan, kijk dan even op hun website.

Meer waterbespaartips

Wil je naast een waterbesparende kraan nog meer doen voor een betere wereld? Maak met het merk KRNWTR een statement tegen de bronwaterindustrie en de wegwerpcultuur of overweeg een waterbesparende douchekop. Deze douchekop verbruikt 70 procent minder water! 

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

MEER GERELATEERDE BLOGS

Alle 1.271 blogs