afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Hoe was de trainingsdag?

Een update van de Wereldprijs trainingsdag.

Deelnemers op de Wereldprijs trainingsdag
De deelnemers luisteren aandachtig naar de presentatie over pers en media.

Afgelopen zaterdag vond de trainingsdag plaats. Onderdeel van het Wereldprijs-traject. Alle 50 deelnemers waren uitgenodigd. Het was een inspirerende dag. Niet alleen door de interessante presentaties en workshops, maar ook door de gesprekken die zijn ontstaan en netwerken die zijn opgebouwd.

Wat is er allemaal verteld?

We trapten de dag af met een presentatie over de do’s en don’ts in de pers. Ruud Stevens, persvoorlichter bij de ASN Bank, vertelde over het geven van interviews en het schrijven van een goed persbericht.

Ook wordt social media steeds belangrijker als het gaat om communicatie en marketing. Sjoerd Reijnen van social media agency Jalt lichtte de groep in drie kwartier in over het belang van social media bij het opstarten van een bedrijf.

Na een korte koffiepauze was het woord aan Esther Blom. Zij is docent en consultant in duurzaam ondernemen. In een razendsnelle les ‘businessplannen schrijven’ werden de initiatiefnemers uitgedaagd (nogmaals) na te denken over hun eigen businessplan.

Business en financiën

Gelukkig bleef het niet alleen bij nadenken. Na een heerlijk verzorgde lunch, was het tijd om ook echt aan de slag te gaan met het businessplan. Tijdens deze workshop gingen de initiatiefnemers in groepjes uit elkaar Voor sommigen betekende het, dat ze alleen wat aanpassingen deden aan hun bestaande plan. Andere initiatiefnemers deden het voor het eerst. Esther Blom liep rond en hielp waar nodig.

Het laatste onderdeel van het programma was een vraag- en antwoordsessie over financiën. Daan Laméris van Stichting Doen, Erik Arkesteijn van KNHM en Gijsbert Koren van Douw&Koren beantwoorden alle vragen die de initiatiefnemers nog hadden over financiën.

‘Een echte kickstart’

Hoe hebben de deelnemers deze dag nou ervaren? ‘De trainingsdag is een echte kickstart! Het is een toffe kans om vanuit allerlei hoeken naar ons bedrijfje te kijken. Ook is het leuk om andere enthousiastelingen te ontmoeten. Een creatieve vijver!’, zegt Christiaan Lubbers van het project Lijkt me Stug. Het valt Yoni van Oorsouw van Wintervacht vooral op ‘dat slimme ideeën voor een betere wereld veelzijdig zijn. Vandaag komen kinderen, ouderen, jongeren, gehandicapten langs als doelgroep. Je kunt op heel veel manieren iets goeds doen voor de wereld. Dat geeft hoop voor de toekomst!’

Zo’n dag zit natuurlijk bomvol informatie. Valérie den Haan van 60plusendus zegt: ‘Ik heb geleerd dat er een hoop te leren valt!’ Dat is natuurlijk ook een belangrijk inzicht.

Vervolgtraject

8 oktober 2016 gaat de boeken in als een leerzame dag met een goede sfeer. Na dit overvolle programma sloten we de dag af met een welverdiend drankje. De deelnemers bleven nog lekker na kletsen en er zijn vele waardevolle netwerken ontstaan. De deelnemers vonden het vooral ook heel leuk om elkaar te ontmoeten. Om van anderen te horen hoe zij iets hebben aangepakt. Wat staat er nu nog op de planning: Donderdag 13 oktober voeren alle deelnemers een gesprek met een coach over een door hen ingediende vraag. Op 17 oktober leveren alle initiatiefnemers hun projectplan in. En Op 24 oktober wordt de top 25 bekend gemaakt. Spannende weken…

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.628 blogs