afbeelding van Kathelijn
Kathelijn Auteur

Hoe maak je de stad rainproof?

Leer het al ravend tijdens de rainproofride

Foto: Amsterdam Fietsmuseum

Door klimaatverandering ontregelen megabuien steeds vaker grote steden. Amsterdam Rainproof zet zich in om Amsterdammers hiervan te bewust te maken en te helpen bij het regenbestendig maken van hun stad.

Weersextremen

Het klimaat verandert: droge gebieden worden droger; natte gebieden natter. En weersextremen nemen toe. In Nederland valt soms evenveel regen in een uur als vroeger in een maand! Megabuien ontregelen steeds vaker grote steden, met miljardenschade en overlast tot gevolg. De stenen stad kan dat niet aan en heeft haar bewoners nodig! De RAINPROOF RAVE & RIDE is een groene beweging van onderop die laat zien hoe iedereen zelf regenwater kan opvangen en creatief gebruiken voor een groene, klimaatbestendige stad.

Rainproof Rave & Ride

Op zondag 1 november van 14.00-15.30 organiseert OneWorld ism Amsterdam Rainproof en Amsterdam International Water Week de RAINPROOF RAVE & RIDE: een opzienbarend fietstochtje door hartje Amsterdam, uitmondend in een spectaculair groen en regenminnend pop-up-park midden op de Dam, met bomen van wel 4m hoog! Deze ludieke actie laat stadsbewoners op aanstekelijke wijze zien hoe zij zelf regenwater kunnen opvangen en creatief gebruiken voor een groene, duurzame en regenbestendige stad. Voor meer info: www.rainproofride.nl  en zie ook het evenement op Facebook.

Dag van de stad

Op 31/10 is het internationale dag van de stad, die aandacht vraagt voor wereldwijde verstedelijking. Van 2-6 november vindt de Amsterdam International Water Week plaats: zo’n 25.000 internationale politici, CEO’s en waterprofessionals bespreken dan hoe steden zo goed mogelijk kunnen worden voorbereid op klimaatverandering. Een klimaatbestendige stad heeft klimaatbestendige bewoners nodig! Daarom claimt de RAINPROOF RAVE & RIDE op zondag 1 november Amsterdam even als waterhoofdstad van de wereld en trapt zo de Amsterdam International Water Week af voor de mensen die in de stad wonen.

Loungen met een raindrop-drink

Help jij mee om de stad al ravend rainproof te maken? Op zondag 1 november tovert de Rainproof RAVE het stenen hart van Amsterdam om in groene oase. Mis het niet: een spectaculair pop-up park op de Dam, met 4 meter hoge bomen. Op de beats van rainproof muziek kan iedereen aan de slag met Do-It-Yourself-workshops van o.a. duurzame tv-tuinman Lodewijk Hoekstra, zich verliezen in hippe regenmode en gadgets, of lekker loungen met een raindrop-drink. Ready for Karl’s DIY-tips voor Vertical Bottle Gardening, Wonky Rain Pipe Art of een toolkit voor Greening Your Home? Alleen al het pop-uppark met 4m hoge bomen voor het Paleis wil je toch met eigen ogen zien?! RAVE mee voor een groene, rainproof stad op zondagmiddag 1 november van 14.00-15:30 uur op de Dam, toegang gratis. Meld je via Facebook gelijk aan voor de Rainproof Rave!

Tips voor een regenbestendig huis, dak, straat

Je kunt nu al aan de slag om je eigen huis en straat regenbestendig te maken. Op de site van Rainproof vind je tips.

 

afbeelding van Kathelijn
Kathelijn Auteur

Online communitymanager | B.Bloom | graag in de natuur | fan van duurzame innovatie | legt mooie avonturen vast op de gevoelige plaat | altijd op zoek naar mooie en inspirerende verhalen en ideeën voor een betere wereld | Eindhoven | www.buro-bloom.online

INSPIRATIE

Meer blogs in Natuur en milieu

Alle 1.383 blogs