afbeelding van hetkanWel
hetkanWel Auteur

Het jubileum magazine van Granny's Finest is uit!

Heb jij het al gelezen?

Afbeelding: hetkanWel

Dit jaar is Granny’s Finest 5 jaar geworden. Om dat te vieren hebben ze een driedubbeldik jubileum magazine uitgebracht. In dit nummer lees je alles over het nieuwe ouder worden, vertellen de grannies hun levensverhaal, delen ze hun beste tips en de lekkerste recepten. Joline van den Oever, hoofdredacteur van Granny’s Finest Magazine, vertelde ons enthousiast over dit wonderschone magazine:

" Het jubileum magazine is het vijfde Granny's Finest magazine dat het team gemaakt heeft. We vinden een tijdschrift een mooie manier om ons verhaal te vertellen en tegelijkertijd alle kanten van de stichting te belichten. Dat deden we altijd in 40 pagina's, maar naar mate we groeiden ontstond het verlangen om nóg meer te kunnen vertellen. Ons 5-jarig jubileum leek ons het uitgelezen moment om dit eindelijk te gaan doen." 

De crowdfunding campagne

Voordat het team het jubileum magazine kon gaan maken hebben ze eerst een twee maanden durende crowdfunding campagne opgezet.

“ Het was een spannend proces waarin we de marketingmotor flink hebben moeten laten draaien. Ten eerste voor het promotiefilmpje, vervolgens met het aanspreken van finest friends, familie en onbekenden via de mail, de telefoon en social media.” 

“Gelukkig hebben we in de loop van de jaren een sterk netwerk opgebouwd waar we veel steun aan hebben gehad. Dankzij dit netwerk hebben we op de allerlaatste dag van de crowdfunding campagne nog ons doelbedrag gehaald. Nu konden we maar liefst 3000 magazines laten drukken!”

Gouden tips voor én van de grannies 

In het 120 pagina's tellende magazine lees je alles over het nieuwe ouder worden, vertellen de grannies hun levensverhaal, delen ze hun beste tips en lekkerste recepten. 

“ Neem bijvoorbeeld het overheerlijke recept van granny Paula die op 88-jarige leeftijd nog een kookcarrière begon bij 24Kitchen! Of lees het interview met de 61-jarige granny Petri die vroeger tot diep in de nacht stond te dansen in de Roxy!”

“ Creatievelingen kunnen aan de slag met een breipatroon uit de nieuwste collectie, zich uitleven op een borduurpatroon met de tekst ‘Fuck Geraniums’ of even ontspannen met een kleurplaat uit het ‘Advanced Style’ kleurboek van fotograaf Ari Seth Cohen.”

Het nieuwe ouder worden

Naast dat ze de lezers graag willen laten kennis maken met Granny's Finest en een kijkje in hun eigen keuken geven (ook letterlijk met twee overheerlijke recepten van de grannies), hebben ze ook de aandacht willen vestigen op iets anders:

“ We wilden het graag hebben over het nieuwe ouder worden en empowerment. Nederland vergrijst snel en we worden steeds ouder. Er bestaat onder velen nog het clichébeeld van 'de senior' inclusief rollator en geraniums, maar deze doelgroep is veel actiever dan veel mensen denken!”

“ Veel senioren staan nog met beide benen in de maatschappij. Dit hebben we bijvoorbeeld willen laten zien met het artikel over de 'Youngsters' die zich niet verbonden voelen aan hun leeftijd en de benilovers die actief in het leven staan in kuststad Benidorm, ook wel 'Rollatorcity' genoemd. We benaderen het ouder worden als iets positiefs en laten graag zien dat we een modern modemerk zijn. We halen de ambacht uit de stoffige hoek!”

“ Daarnaast willen we ook aandacht vragen voor eenzaamheid onder senioren, want dat is er natuurlijk ook, al geeft niet elke oudere dat even graag toe. Voor velen is hun trots belangrijk. Daarom is het ook zo leuk om hen een activiteit aan te kunnen bieden waar ze voldoening uithalen. Een activiteit die ze op nieuwe plekken brengt en met nieuwe mensen in contact brengt.”

Toekomstplannen

De komende jaren wil het team van Granny’s Finest handwerkclubs voor zoveel mogelijk senioren mogelijk maken.

“Het is best een uitdaging om steeds groter te groeien en het tegelijkertijd persoonlijk te blijven houden.We doen dan ook ontzettend ons best met ons kleine team en zijn trots op wat we de afgelopen jaren allemaal bereikt hebben met z’n allen.”

“ Eén van onze toekomstdromen is een om een digitale 'Granny Academy' op te zetten. Een online programma waar we nog steeds goed met elkaar kunnen communiceren maar er ook ruimte is voor brei-tutorials, digitale contactmomentjes voor mensen op afstand, fora om te overleggen, etcetera. Het lijkt ons geweldig om een digitale brei-community te ontwikkelen. Dat zou een grote volgende stap kunnen zijn!”

“ Verder zouden we graag weer een eigen winkel willen hebben waar we direct contact kunnen leggen met de klant en waar Granny’s Finest dragers de grannies kunnen ontmoeten. Wellicht ook in samenwerking met een aantal andere sociale en duurzame merken om samen dezelfde boodschap uit te dragen.”

 

Wil je meer weten over Granny’s Finest? Klik dan hier voor de site of Facebookpagina. Het magazine is online verkrijgbaar via deze link en is offline verkrijgbaar bij conceptstore GROOS in Rotterdam.  

 

afbeelding van hetkanWel
hetkanWel Auteur

hetkanWel ziet de toekomst als een kans. Een kans voor een schonere en eerlijkere wereld. Een kans voor een verantwoorde lifestyle. Een kans voor nieuwe energie. Een kans voor dialoog. Een kans voor nieuwe media. Met hetkanWel maak je jouw wereld groener, eerlijker en leuker!

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.628 blogs