afbeelding van Maartje
Maartje Auteur

Het Grote Bestuivingsdiner: eten voor biodiversiteit

Woensdag 29 november organiseren The Pollinators het Grote Bestuivingsdiner met heerlijke hapjes én food for thought. Jij kan erbij zijn!

Broodje Bij van The Pollinators

Na een jaar vol met zaaidagen en bollen-plant-feestjes sluiten The Pollinators hun seizoen af met een Groot Bestuivingsdiner. In de Bijenkorf in Utrecht wordt een plantaardig driegangendiner geserveerd en worden dinergasten bijgepraat over biodiversiteit en de bestuivers door onder meer Koos Biesmeijer, wetenschappelijk directeur van Naturalis.

in het voorjaar van 2017 gingen The Pollinators van start met de missie om dit jaar maar liefst 60.000 m2 grond te voorzien van 'pollinatorvriendelijke' planten en bloemen. Het platform brengt lokale initiatieven samen en ondersteunt hen op het gebied van biodiversiteit, bestuiving en bijen, onder meer door het organiseren van bestuivingsevenementen.

Tom van de Beek, oprichter van The Pollinators: "The Pollinators bestaan nu bijna een jaar, en dat gaan we vieren. Tijdens een bestoven avond vol heerlijk plantaardig voedsel en entertainment blikken we terug op een vruchtbaar eerste seizoen. Ook kijken we natuurlijk vooruit, want er is nog veel te doen om onze insectenvrienden te helpen overleven. En we hebben jou er graag bij!"

Zo schuif je aan

Wil jij woensdag 29 november een plantaardig vorkje meeprikken in Utrecht? Dat kan! The Pollinators hebben nog 2 plekken gereserveerd, voor jou en je "plus one". Stuur dan vòòr maandag 27 november een email naar het Voor de Wereld van Morgen-team waarin je laat weten waarom JIJ de perfecte gast bent voor het Grote Bestuivingsdiner. Vermeld in de email ook meteen even je volledige naam, je woonplaats en je leeftijd. Maandag wordt de winnaar gemaild.

Tom van de Beek, oprichter van The Pollinators

After dinner dip?

Het Grote Bestuivingsdiner vormt de seizoensafsluiter voor The Pollinators. In de winter houden ze het rustig en zetten ze alles in gang om er in het voorjaar weer tegenaan te gaan. Om dat direct vol frisse energie te starten wordt bijvoorbeeld gewerkt aan een lente-kick-off-festival waar we jullie uiteraard van op de hoogte houden. En blokkeer ook 22 april vast in je agenda, want in 2018 organiseren The Pollinators opnieuw een landelijke zaaidag met nóg meer bloemen en zaad.

ASN Bank zet zich in voor het behoud en de bescherming van biodiversiteit in Nederland, daarom steunen we het initiatief van The Pollinators. Lees meer over hoe we biodiversiteit beschermen.

afbeelding van Maartje
Maartje Auteur

Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een goed idee of mooi initiatief? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!

INSPIRATIE

Meer blogs in Natuur en milieu

Alle 1.628 blogs