afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het gaat goed met de Wereldprijs finalisten

Het gaat goed met de Wereldprijs finalisten van 2015!

We vroegen de finalisten van de ASN Bank Wereldprijs 2015 hoe het nu met ze gaat en wat we écht van ze moeten weten. We spraken niet alleen de winnaars, maar alle finalisten! Ken je ze allemaal nog?

E-Trailer in de media

De jongens van E-Trailer hebben allesbehalve stilgezeten sinds de finale van de Wereldprijs 2015! Vanuit hun nieuwe werkplaats in incubator YES!Delft hebben ze de afgelopen periode een flinke technische verbeterslag gemaakt. En ook in de media waren ze niet te missen, van de voorpagina van AD tot de halve finale van de Philips Innovation Award. Boy en Rick verwachten dat eind 2016 de allereerste E-Trailersystemen geinstalleerd worden.

$1.000.000 voor Legbank

Kennen jullie Merel Rumping nodig? Met de LegBank wil ze iedereen die een been mist eenvoudig toegang geven tot goede en betaalbare protheses. Door het winnen van de ASN Bank Wereldprijs en een onderscheiding van Cordaid ontstond er eind 2015 een ware media-buzz. En die had nogal wat resultaat! Ze werd gevraagd om te pitchen voor Bill Gates en in april werd bekend dat LegBank $1.000.000 krijgt in het kader van de Google Impact Challenge.

In the Loop

Na een succesvolle Kickstarter campagne, met meer dan 100 funders, was het begin maart eindelijk zover! De spellen arriveerden op In the Loop Headquarters en waren klaar om verstuurd te worden naar de Kickstarter backers.

Een LENA abonnement

De dames achter LENA the fashion library moesten best wel even bijkomen van het Wereldprijs avontuur. 'Zoveel indrukken, leermomenten en nieuwe ideeën.' Ze hebben begin 2016 een vliegende start gemaakt met een mooi aritkel in Telegraaf en heel veel enthousiaste abonnees. Ook staan er leuke nieuwe samenwerkingen met merken en ontwerpers op de planning om de collectie verder te laten groeien!

Nieuwe naam voor TDH

De nieuwe naam van Tra-Digitale Hybride is bekend: CAST Formwork System! Het systeem dat Nadia Remmerswaal bedacht maakt duurzame en veilige huizen mogelijk in sloppenwijken. Op dit moment wordt er door het team hard gewerkt aan het prototype en doen ze in Bandung onderzoek naar de kwaliteit van het plaatselijk beton. Ondertussen werkt Nadia verder aan haar bedrijfsplan en stippelt ze uit hoe ze het systeem op de markt gaat brengen. Interessante contacten in Bandung en Jakarta zijn welkom!

Solly is aan het crowfunden

Ken je Solly nog? Op dit moment zijn de bedenkers bezig met een lokale crowdfundingactie voor de 'zon-etende robot'! Ze willen hiermee nu alvast alle basisscholen in de gemeente Houten veroveren. Ook zijn ze nieuw lesmateriaal aan het testen en in gesprek met een paar grote partijen om een volgende stap te kunnen zetten. Wij zijn benieuwd!

Verschillende varianten

Ook Edwin, het brein achter Urban Village, heeft niet stilgezeten sinds zijn deelname aan de Wereldprijs. Hij heeft het idee verder ontwikkeld en verschillende varianten gemaakt: een- of tweepersoon unit of met eigen douche en toilet. Tips over opvang-projecten voor statushouders in Nederlandse gemeente zijn welkom!

Sustainer Homes timmert verder

Spannende ontwikkelingen bij Sustainer Homes. Er worden gesprekken gevoerd met een gebiedsontwikkelaar met stukken grond in de regio Amsterdam, Hoofddorp en Alkmaar. Mogelijk kunnen deze stukken grond voor Sustainer Homes ontwikkeld worden. Meepraten over zelfvoorzienend wonen wordt erg op prijs gesteld en kan op de Facebookpagina!

Een werkende reactor

In het centrum van Rotterdam, in de kelder van het oude Tropicana zwembad, moet het gaan gebeuren. Het produceren van spirulina door zelf ontworpen fotobioreactoren. De reactor werkend krijgen heeft nu de allerhoogste prioriteit voor Spireaux.

Wij wensen alle initiatiefnemers heel veel succes en plezier bij het werken aan hun groeiende succes! Inschrijven voor de Wereldprijs 2016 kan vanaf augustus, houd daarvoor de website in de gaten!

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Natuur en milieu

Alle 1.629 blogs