afbeelding van Marly
Marly Auteur

Het effect van een compliment

Complimentjes geven mogen we vaker doen, zeker als je ziet wat het resultaat is.

van een complimentje word je blij
van een complimentje word je blij

De Turkse fotograaf Mehmet Genç reist al jaren rond de wereld om mensen te fotograferen. Zijn nieuwst project, het 'You're so beautiful project' is ontzettend populair. Mehmet reist rond in Zuid-Amerika en fotografeert inheemse vrouwen. Na zijn eerste foto vertelt hij diegene voor zijn lens dat ze mooi is en maakt snel nog een foto. Wat er dan gebeurt is prachtig. Alle vrouwen stralen op de tweede foto. Wat een compliment al niet met iemand kan doen.

Taalbarrière

Veel vrouwen in die inheemse bevolkingsgroepen spraken alleen hun eigen taal. Dus de fotograaf leerde op de eerste dag bij die community meteen hoe je ‘je bent mooi’ in die taal zegt. In 2023 hoopt Mehmet terug te keren naar dezelfde vrouwen om hun reactie opnieuw vast te leggen als hij deze 3 woorden nog een keer tegen hen zegt. De hele serie is te zien in dit artikel, maar wij selecteerden alvast wat bijzondere foto's: 

 Mehmet Genç

 Mehmet Genç

 

Kozmita Gomis had de grootse indruk achter gelaten op Mehmet. Volgens hem leek zij het meest geraakt door het compliment. Bron: Mehmet Genç

Zarrekin uit Colombia sprak alleen Arhuaco. Bron: Mehmet Genç

Mathilda komt uit Guatemala. Dit is het favoriete beeld van de fotograaf. Bron: Mehmet Genç

 Mehmet Genç

 Mehmet Genç

Heel veel geluk

Hier word je toch gelukkig van? Nog meer dingen waar je waarschijnlijk heel gelukkig van gaat worden vind je hier, hier oh en ook echt hier. En hier lees je meer over de hoe je geluk kunt leren.

afbeelding van Marly
Marly Auteur

Marly | 23 jaar | Amsterdam | UvA | Internationale Betrekkingen | Voor de wereld van morgen | Wereldprijs | Hoe kunnen wij jouw duurzame idee verder helpen?

INSPIRATIE

MEER GERELATEERDE BLOGS

Alle 1.413 blogs