afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het échte glazen huis

Een bijzonder experiment van een groepje studenten aan de Hogeschool Rotterdam. Een duurzame kas, om in te wonen.

Duurzame kas als woonhuis
Foto: Roomed // De duurzame kas is een experiment van de Hogeschool Rotterdam

Na een goedgekeurde bouwvergunning ontbrak alleen nog het gezin dat intrek zou nemen in de woning. Het werden Mark en Helly met hun twee kinderen, zij wonen de komende drie jaar in de duurzame kas. Roomed ging bij ze op bezoek en bracht verslag uit.

Spoorloos

Het huis is gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en leem. Het uitgangspunt is dat alles wat gebouwd wordt weer afgebroken en hergebruikt kan worden – zonder schade aan het milieu. De studenten doen continu onderzoek – ook op locatie – waardoor ze de omstandigheden steeds verder kunnen optimaliseren.  

Verborgen Tuinen

De duurzame kas was onderdeel van Verborgen Tuinen 2016. Een groeneroute door Rotterdam waarvoor talloze huiseigenaren hun tuin openstellen. Niet meer onhandig gluren over de schutting, maar even rustig rondkijken in al die mooie groene oases! Mark en Hetty waren overigens niet de allereerste met zo’n bijzonder woonhuis. De Zweden Marie en Charles bouwden een kas in hun eigen achtertuin. Het experiment van de Hogeschool op de voet volgen? Kjk mee via Instagram

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Natuur en milieu

Alle 1.397 blogs