afbeelding van hetkanWel
hetkanWel Auteur

Heppee-app brengt gescheiden ouders en kinderen weer bij elkaar

...en geeft kinderen de regie over hun eigen leven terug

Heppee-app brengt gescheiden ouders en kinderen weer bij elkaar

Scheiden is al moeilijk genoeg. Helemaal als er kinderen bij een echtscheiding komen kijken. De nieuwe app genaamd ‘Heppee’ biedt uitkomst voor ouders die elkaar liever niet te vaak meer spreken maar hun kinderen het beste contact met beide ouders gunnen. Het zorgt ervoor dat het leven in twee huishoudens beter op elkaar afgestemd wordt. 

 

Modern co-ouderschap

Heppee geeft door middel van een app praktische informatie door aan kind en beide ouders. Hiermee speelt het in op de vraag van gescheiden ouders om hun kinderen toch een zo harmonieus mogelijk gezinsleven te geven. Dat Heppee een veel belovende app is blijkt​: vorig jaar sleepte het de ‘Mobiles for Good’ prijs in de wachten waarmee de ontwikkeling in een stroomversnelling kwam en de afgelopen tijden meldden ongeveer 2100 mensen zich al aan om de app te testen. Op donderdag 5 november werd de app officieel gelanceerd voor Android en iOS. 

 

Wat kun je met Heppee?

In Heppee kunnen online to-do lijstjes worden gemaakt zodat inzichtelijk wordt wanneer een kind naar de tandarts, voetbal of pianoles moet en wie het kind daar heenbrengt. Daarnaast kunnen dingen als kledingmaat en informatie over medicatie en allergieën gedeeld worden. Het doel volgens de makers is om het leven na een scheiding zo gemakkelijk mogelijk te maken. "Het gaat na een scheiding niet meer om de ouders, maar om de kinderen! Hiervoor heeft Heppee een neutrale plek gecreëerd waarmee we de kinderen overzicht geven en ouders non verbaal met elkaar kunnen plannen en afstemmen. Kinderen zijn namelijk gebaat bij structuur, rust en zekerheden​." (bron: Heppee.nl)

​​Ook aan de innerlijke mens is gedacht: kinderen ​kunnen hun ervaringen en gevoelens met de andere ouder delen door het sturen van foto’s of berichten met zogenaamde moodbuttons. ​Zo kan een kind overbrengen hoe het zich voelt​, op elk moment van de dag. 

 

Open bèta app

Heppee is nu gelanceerd als een open bèta app; dat betekent dat de komende tijd de functionaliteiten in de app nog verder geoptimaliseerd worden op basis van de feedback en wensen van de gebruikers. Dus met jouw ervaring kan Heppee de app nog beter maken. Download hier de app voor Android en hier kun je de iOS versie vinden.        

afbeelding van hetkanWel
hetkanWel Auteur

hetkanWel ziet de toekomst als een kans. Een kans voor een schonere en eerlijkere wereld. Een kans voor een verantwoorde lifestyle. Een kans voor nieuwe energie. Een kans voor dialoog. Een kans voor nieuwe media. Met hetkanWel maak je jouw wereld groener, eerlijker en leuker!

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.388 blogs