afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Helpt de maatregel tegen plastic tasjes?

Het verbod op plastic tasjes ging in op 1 januari 2016. Merken we al verschil?

plastic tasjes
Helpt de maatregel tegen plastic tasjes?

Het antwoord is…tromgeroffel.. ja! Deze week werd bekend dat bij Kruidvat 60% minder plastic tasjes meegegeven zijn en maar liefst 80% minder bij de HEMA. Steeds meer mensen nemen een eigen tas mee als ze op pad gaan. Het verbod op plastic tasjes ging op 1 januari in en is onderdeel van een bredere aanpak om plastic afval terug te dringen. Hard nodig want jaarlijks komen er meer dan 8 miljard (!) plastic tasjes terecht in de natuur. Ben jij er al aan gewend om je eigen tas mee te nemen?

Battle of the bags

Er zijn steeds meer hippe en handige (boodschappen)tassen in omloop. In verschillende formaten, prints én materialen. We zetten de meest innovatieve materiaal-varianten voor je op een rij, kende je de tas van kwallenleer bijvoorbeeld al? Beat the Bag speelt mooi in op het verbod op de plastic tasjes. Ze maken tassen van resttextiel, gemaakt van de gebruikte etalagedeken van kledingketen WE.    

 

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Natuur en milieu

Alle 1.397 blogs