afbeelding van hetkanWel
hetkanWel Auteur

Groen op reis: hoe doe je dat?

Ben jij al bezig met het plannen van jouw zomervakantie? Met deze tips ga jij groener op reis.

Groen op reis: hoe doe je dat?
Foto: Janice Waltzer (Flickr)

Groen reizen is eigenlijk een tegenstelling: met reizen veroorzaak je in de meeste gevallen meer CO2 uitstoot dan wanneer je thuis blijft. Toch zijn er leuke manieren om groen op pad te gaan. Maar waar moet je eigenlijk rekening mee houden? Wat zijn groene bestemmingen, hoe compenseer je jouw uitlaatgassen en wat voor tips neem je mee voor onderweg?

Het gras is (heus niet) altijd groener bij de buren

Waarom zou je naar het buitenland gaan als er in Nederland ook een boel te beleven valt? Een frisse bron van inspiratie voor dagjes (of weekjes) weg kan je vinden op de blog van De Groene Meisjes en Expeditie Kram. Deze dames zoeken graag groene adresjes op, meestal in eigen land. Van De Hoge Veluwe tot Vlieland, van Rotterdam tot Groningen. Op stap in eigen land is hartstikke leuk!

Kamperen bij de boer

Altijd al je tentje willen neerzetten in een mooi weiland? Dat kan via Kamperen bij de Boer. Hier vind je de leukste minicampings op boerderijen. Uiteraard hebben ze gezorgd voor de noodzakelijke voorzieningen zoals douches en toiletten. Vaak vind je er ook oplaadpunten voor de elektrische fiets. Een prachtig voorbeeld van kamperen bij de boer in het buitenland is HipCamp. Hier kampeer je op stukken land van boeren in de V.S. Dat is wel een eindje vliegen, vandaar ons volgende punt:

CO2 uitstoot compenseren

We begrijpen heel goed dat je soms toch met een auto of vliegtuig op pad wil. Heb je plannen om een eind met de auto of het vliegtuig op reis te gaan, maar wil je graag iets terug doen? Dat kan! Via Trees For All bereken je eenvoudig hoeveel CO2 je uitstoot en dat kun je compenseren door een boom te laten planten in de tropen. Liever elektrisch rijden? Een elektrische auto huur je al vanaf 25 euro per dag, waarvoor je al 1400 vrije kilometers kunt maken.

Werkvakantie

Wil je graag vrijwilligerswerk doen én op vakantie? Er zijn verschillende organisaties die mooie mogelijkheden bieden. Zo heb je bijvoorbeeld Workaway: een organisatie waar je onderdak verdient door jouw vaardigheden in te zetten. Zoals bijvoorbeeld door te helpen in de tuin, het verzorgen van dieren, het maken van web-designs of het leren van een nieuwe taal. De lijst van mogelijkheden is eindeloos.

Groen keurmerk

The Green Key is een internationaal keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche. Alle aangesloten bedrijven hebben liefde en aandacht voor het milieu en de natuur in hun omgeving. Op de site vind je de meest prachtige onderkomens en campings waar je heerlijk kunt vertoeven. Locaties zijn zowel in Nederland als wereldwijd te vinden.Afbeelding: Janice Waltzer, Flickr

afbeelding van hetkanWel
hetkanWel Auteur

hetkanWel ziet de toekomst als een kans. Een kans voor een schonere en eerlijkere wereld. Een kans voor een verantwoorde lifestyle. Een kans voor nieuwe energie. Een kans voor dialoog. Een kans voor nieuwe media. Met hetkanWel maak je jouw wereld groener, eerlijker en leuker!

INSPIRATIE

Meer blogs in Natuur en milieu

Alle 1.628 blogs