afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Groen na de dood

Uit deze urn groeit een boom

Uit de Bios Urm groeit een boom

As en een boomzaadje

Het Spaanse bedrijf Estudi Moline uit Barcelona ontwikkelde een wel heel bijzondere urn. In de Bios Urn zit naast as van de overledene namelijk nog wat anders. Een boomzaadje en aarde.

Het wordt als dekseltje op de afbreekbare urn geplaatst. Als het zaadje groeit komen de wortels in contact met de as en vormt het de voedingsbodem voor een boom of struik. Het bedrijf heeft recent een bijpassende pot ontwikkeld. Deze zogenaamde Bios Incube is voorzien van een sensor en ingebouwd irrigatie-systeem. De sensor meet de temperatuur en vochtigheid van de aarde en geeft automatisch water af als dat nodig is. 

Een groen vaarwel  

Er zijn steeds meer mogelijkheden om op een duurzame manier afscheid te nemen. Zo heeft de begraafplaats Zorgvlied in Amstelveen een ecologische grafstrook waar de natuur zoveel mogelijk haar gang gaat. In Limburg gaan ze nog een stapje verder met natuurbegraafplaatsen waar je al wandelend door de natuur niet merkt dat je op een begraafplaats bent. Al is hier wel veel kritiek op: alle informatie over de nadelen van natuurbegraafplaatsen voor de natuur, staan hier mooi op een rijtje. 

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Natuur en milieu

Alle 1.478 blogs