afbeelding van Asceline
Asceline Auteur

Gratis snoeptomaat op Food Revolution Day

Slechts 1% van de Nederlandse kinderen eet genoeg groente. Chef Het Samen komt in actie om daar iets tegen te doen.

Jamie Oliver maakt zich er al jaren hard voor: aandacht voor verse en gezonde voeding voor kinderen. Thuis en op school. Daarom startte hij het wereldwijde initiatief Food Revolution Day. Op vrijdag 20 mei vieren we dat ook in Nederland en Chef Het Samen komt in actie.

Gratis snoeptomaat

Chef het Samen en Love my Salad gaan samen aan de slag. Zij rijden met een tomaatrode Brandweerbus rond in de Baarsjes (A’dam West) en delen gratis snoeptomaatjes en makkelijke salade-recepten uit aan kinderen. Zo laten ze zien hoe leuk en simpel groente te bereiden is.

Love my Salad

Love my Salad inspireert grote en kleine mensen wereldwijd met kennis over groente, tips en heerlijke saladerecepten. Wereldwijd hebben zij al een community van 245.000 fans.

Chef Het Samen

Chef Het Samen geeft kinderen het heft in eigen handen; want als ze samen met een vriend of vriendinnetje koken blijken ze groente vaak super lekker te vinden. Kijk maar eens op het youtube-kanaal van Chef Het Samen; daar bewijzen Liz & Polly (beiden 10 jaar) hoe cool dat is. De youtubers werken ook mee aan een nieuw kookboek voor & door kinderen: Chef Het Samen met Tomaat. Iedereen kan via de crowdfunding nu alvast een exemplaar bestellen. Liz & Polly rijden aanstaande vrijdag ook mee met de brandweerbus. Dus kom langs voor een meet & greet met deze jonge foodrevolutionairen.

Volg  de route van de brandweerbus op Food Revolution Day - vrijdag 20 mei - via de hashtags #tomatenbus #foodrevolution

afbeelding van Asceline
Asceline Auteur

Hoi. Mijn naam is Asceline Groot. Ik ben auteur van het boek 'Het Nieuwe Groen', co-auteur van 'Dromen voor Altijd' en werk nu aan mijn proefschrift. Het onderzoek gaat over de effecten van 'social enterprises' op consumentengedrag en grote bedrijven. Ik ben altijd op zoek naar mooie, bijzondere, concrete, een tikkeltje vage of mindblowing ideeën die onze wereld een beetje mooier maken. Om een blog over te schrijven, of mijn netwerk of kennis mee te delen. Dus twijfel niet als je rondloopt met een vraag of verzoek.

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.386 blogs