afbeelding van hetkanWel
hetkanWel Auteur

Granny's Finest viert feest. Doe je mee?

Van breiclubje naar professionele organisatie

Afbeelding: Granny's Finest

Granny’s Finest bestaat 5 jaar! Dat willen ze graag vieren met een prachtig magazine met verhalen van de grannies, mooie foto’s, tips, levenswijsheden en nog veel meer.  Er is een crowdfundingcampagne opgezet om de benodigde €15.000 op te halen. Mede-oprichter Jip Pulles vertelt vrolijk:

“ In de afgelopen 5 jaar zijn we gegroeid van een gezellig breiclubje tot een professionele organisatie. De grannies steken veel tijd in Granny’s Finest en door middel van een magazine willen we hen bedanken op de manier waarop ze dat verdienen!”

Granny’s Finest

Nederland vergrijst en steeds meer ouderen voelen zich eenzaam. Granny’s Finest bestrijdt dit maatschappelijke probleem door handwerkclubs voor senioren te organiseren. De producten, zoals sjaals, mutsen en handschoenen worden ontworpen door jonge creatieve talenten. Jong en oud leren van elkaar en de klant kan genieten van mooie, duurzame en kwalitatief goede producten. Jip Pulles vertelt enthousiast:

Jong leert van oud en omgedraaid. De combinatie van beide generaties en het bundelen van elkaars krachten, maakt dat de producten van hoge kwaliteit zijn. De opbrengst van de verkochte producten gebruiken we voor activiteiten voor de grannies. Activiteiten die dicht bij het merk staan en activiteiten waar de grannies veel plezier aan beleven.”

Een mooie boodschap

Granny’s Finest is momenteel actief in vijf grote steden: Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven. In elke stad waar ze actief zijn komen design, de handwerkclubs, de winkels en de klant dicht bij elkaar, zodat er ook lokaal een binding ontstaat. Elk product is gemaakt op ambachtelijke wijze en dat maakt Granny’s Finest heel persoonlijk. 

Jip Pulles: “ Alle producten van Granny’s Finest zijn voorzien van een handgeschreven persoonlijke boodschap door de oma aan de uiteindelijke drager. We vragen altijd aan onze klanten om een kaartje terug te sturen naar de granny, om haar te bedanken voor haar inzet. Door gebruik te maken van de couponcode op het kaartje, kan de klant een selfie met de sjaal, muts en/of handschoenen uploaden. Deze wordt afgedrukt op een kaartje en verstuurd naar de desbetreffende granny. Op deze manier proberen we de afstand tussen maker en drager te verkleinen.”

Het magazine

Granny’s Finest brengt jaarlijks een magazine uit dat goed wordt gelezen door de grannies, klanten, overheden en in de zorg. Het magazine laat de verhalen achter de handgemaakte producten tot leven komen. Samen met Granny’s Finest groeit het magazine elk jaar meer in design, kwaliteit, verhalen en beeld. Dit jaar wil Granny’s Finest graag een extra dikke feestelijke editie maken om hun verjaardag te vieren. Om dit te realiseren hebben zij een crowdfunding campagne gestart.

De campagne is woensdag 1 juni gestart en zal doorlopen tot zondag 31 juli. Het streven is om binnen 60 dagen €15.000 op te halen. Dit bedrag heeft Granny’s Finest nodig om de kosten van het drukwerk, fotografie, film, tekst en marketing te kunnen dekken. Volgens Jip Pulles staan er een heleboel leuke beloningen tegenover een donatie:

Het is mogelijk om het magazine aan te schaffen voor €10 in plaats van €15, een breiworkshop te boeken, een naamsvermelding in het magazine te verkrijgen, shoptegoed te bemachtigen met fikse korting, een inspiratiesessie of een advertentie te kopen.”

De toekomst

Of de crowdfunding campagne een succes wordt of niet: Granny’s Finest kan hoe dan ook terug kijken op 5 mooie jaren. Jip Pulles blikt alvast vooruit naar de toekomst:

Granny’s Finest speelt in op een grote westerse uitdaging: de vergrijzing van de samenleving. De komende vijf jaar willen we Granny’s Finest laten doorgroeien als internationaal modemerk. We willen local hero’s gaan uitdagen om een bijdrage te leveren, zowel op het creatieve als het sociale vlak. Met als resultaat om de consument een warm gevoel te geven in koude tijden.

Wil jij Granny’s Finest daarbij helpen? Klik dan hier voor hun crowdfunding campagne of website.

afbeelding van hetkanWel
hetkanWel Auteur

hetkanWel ziet de toekomst als een kans. Een kans voor een schonere en eerlijkere wereld. Een kans voor een verantwoorde lifestyle. Een kans voor nieuwe energie. Een kans voor dialoog. Een kans voor nieuwe media. Met hetkanWel maak je jouw wereld groener, eerlijker en leuker!

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.628 blogs