afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Graffiti is geen olympische sport, maar we weten zeker wie er zou winnen

Geweldige muurschilderingen in Rio de Janeiro

Eduardo Kobra maakt de mooiste muurschilderingen in Rio de Janeiro
Eduardo Kobra maakt de mooiste muurschilderingen in Rio de Janeiro

De Ethniciteiten

Kunstenaar Eduardo Kobra heeft een indrukwekkend kunstwerk gemaakt in Rio de Janeiro. Hij bespoot ruim 2700 vierkante meter met graffiti. De muurschildering, genaamd De Ethniciteiten, is meer dan 15 meter hoog en bestaat uit vijf gezichten van vijf verschillende continenten en representeren (net als de vijf Olympische ringen) de diversiteit van de Spelen.

Het kunstwerk kostte twee maanden om te maken. Er werden meer dan 3500 bussen spuitverf gebruikt. Als het Guinness Book of Records het bevestigd, is dit de grootste muurschildering ooit door één persoon.

“Dit zijn de verschillende mensen van de wereld, het idee erachter is dat we allemaal één zijn”, aldus Kobra op de officiële Rio 2016 website.

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.629 blogs