afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Goede voornemens voor de wereld van morgen

Ja natuurlijk gaat het er hier op kantoor ook over. Goede voornemens. En ondanks het feit dat wij er heilig van overtuigd zijn dat je met slimme ideeen en veranderingen gewoon moet beginnen. Het nieuwe jaar blijft toch een mooi moment om te starten. En dus zie hier, en pin ons er gerust op vast (!), de goede voornemens van de redactie van VDWVM!

'Meer spontane ontmoetingen'

Ruth wil in 2017 (nog) meer openstaan voor spontane ontmoetingen. Doordat we vaak zo bezig zijn met ons drukke leven vergeten we misschien iets teveel de wereld en de mensen om ons heen. En daarom: een praatje met iemand in de trein, een kopje koffie met de eenzame buurvrouw uit de straat of dan toch eindelijk een afspraak met die long lost friend. Ruth gaat ervoor!

'Niet vanaf de zijlijn'

‘Liken. Delen. Je mening spuien op het wereldwijde web. Het klinkt allemaal leuk en aardig, maar heeft het echt impact? Ik heb het gevoel dat mensen – en dan vooral mijn generatie, twintigers – te vaak hun mening klaar hebben en dingen op Facebook liken, maar te weinig daadwerkelijk in actie komen.' Willard raakte geïnspireerd door dit artikel in het NRC, co-geschreven door een goede vriendin van hem. Een letterlijke quote uit dat artikel is: ‘Log eens uit en verander de echte wereld.’ En dát is wat hij van plan is, ook al is het maar op kleine schaal. Meehelpen in de buurt, praten met mensen die nieuw zijn in dit land en lid worden van een politieke partij. Let’s do this!

'Ontspullen'

We hebben er verschillende keren over geschreven het afgelopen jaar en Maartje heeft het helemaal te pakken. In het nieuwe jaar gaat ze ontspullen! Nadat ze in 2015 al eens als een opruim-tornado door haar huis is gegaan tijdens de Minimalist Game heeft ze zich voorgenomen om in 2017 nog eens kritisch te kijken naar de spullen die ze bezit. 'Ik merk dat ik blij word van minder spullen om te hoeven opruimen, schoonmaken en verzorgen. Aangezien ik dit jaar ook op zoek ga naar een nieuw huis is dit een mooi moment om verder te gaan ontspullen, spullen weg te doen en minder te kopen.' Minimaliseren voor maximaal (geluks)resultaat dus!

'Vaker vegan'

Als er iets is dat Susanne graag wil dan is het veel vaker volledig plantaardig eten. Vorig jaar probeerde ze het een aantal weken met een schema, maar dat vond ze een drama. 'Te veel van hetzelfde en gerechten die alles behalve smakelijk waren.' Dit jaar pakt ze het anders aan. Ze gaat op zoek naar de leukste, lekkerste en meest diverse vegan kookboeken die bij haar smaak passen. Daar draait ze vervolgens haar eigen weekmenu's mee in elkaar. Even wat werk maar let's go! Heb je recepenten-tips voor Susanne? Laat het haar weten!

'Duurzamer wonen

Enigszins gefrustreerd was Milou wel na het schrijven van de blog over het verduurzamen van een huurwoning. Naast de alombekende in-huis aanpassingen (vest aantrekken, dikke gordijnen, lampen uitdoen in ruimtes waar je niet bent) zijn er voor huurders weinig maatregelen die direct een groter verschil maken. En daarom op het lijstje: verhuizen naar een meer duurzame woning.

 

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.627 blogs