afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Glamperen, dat doe je zo!

Wat ga jij doen tijdens je vakantie? Heb je al eens aan glamperen gedacht?

Glamperen, iets voor jou?
Glamperen, iets voor jou?

Glamping is een steeds bekender wordend fenomeen en komt voort uit de combinatie van ‘glamorous’ en ‘camping’. Glamping betekent dat je op een luxe en bijzondere manier gaat kamperen. Het wordt steeds populairder, omdat het ook geschikt is voor mensen die niet van kamperen houden. Na het lezen van dit blog weet je welke 3 fantastische duurzame glampings je in ieder geval moet bezoeken!

Deze 3 glampings móet je geprobeerd hebben

1. Kamperen in een boomhut

Hoe spannend is het, als je hoog boven de grond in een boomhut kan slapen, om vervolgens wakker te worden in de mooie natuur. Je bevindt je letterlijk tussen de vogels en in de ochtend word je fluitend wakker. Voor de kinderen is het een prachtig avontuur. Ze hebben gegarandeerd de tijd van hun leven. Ze kunnen er klimmen, rennen, springen en nog veel meer. Doordat de boomhutten zeer luxe zijn ingericht, is het voor de ouders een moment om te genieten van hun vrijetijd.

Locatie: Center Parcs Park Le Bois aux Daims, Loire-dal, Frankrijk

2. Natuurlijk comfort

Heerlijk in de natuur, maar toch een beetje comfort? Dan zijn deze prachtige huisjes echt iets voor jou. Ze zijn zo gebouwd dat ze helemaal op gaan in de omgeving. Naast de mooie vorm hebben ze ook nog een groot raam, zodat je eindeloos van de natuur om je heen kan genieten. De huisjes zijn gemaakt van duurzaam pijnboomhout en goed geïsoleerd. Ideaal voor een groene vakantie!

Locatie: Lushna Apače, Slovenië, EU

3. De luxe van een hotel

Als je dit huisje ziet pak je direct je koffers. De Trek-in biedt heel veel luxe. Het huisje is afgelopen jaar uitgebracht en is op-en-top duurzaam. Bovendien zijn de huisjes verspreid over heel Nederland. Bijna het hele huisje bestaat uit hergebruikte materialen. Maar toch moet je de Trek-in niet onderschatten, het doet namelijk niet onder voor een hotelkamer. Dus wil je op een heerlijke rustgevende plek wakker worden en de comfort van een hotel behouden, overnacht dan in dit prachtig huisje.

Locatie: Verspreid door heel Nederland

Overnachten in een tiny house kan natuurlijk ook! Lees hier ons blog over 6 tiny houses, mét opties om in te overnachten

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Natuur en milieu

Alle 1.389 blogs