afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Gepensioneerde wetenschappers willen de opwarming van de aarde stoppen

Deze wetenschapper maakt de wolken witter

Een aantal gepensioneerden wetenschappers gaan niet achter de geraniums zitten, maar slaan de handen ineen om een wereldreddende machine te maken. Dit doen ze onder leiding van Belgische miljardair Armand Neukermans in Silicon Valley. Het doel van deze bejaarde mannen? De opwarming van de aarde stoppen!

Wat is het Marine Cloud Brightening Project?

De mannen – tussen de 60 en 79 jaar oud – werken aan een ‘wolkenwitter’, ontworpen om de planeet af te koelen. Het zogeheten ‘Marine Cloud Brightening Project’ gaat er voor zorgen dat er met een sproeisysteem piepkleine druppels zeewater in de lucht worden gespoten. Deze druppels zorgen ervoor dat de wolken een hogere dichtheid krijgen en gaan er witter uitzien dan natuurlijke wolken. Hierdoor zal er meer zonlicht weerkaatst worden.

Niet iedereen enthousiast

Sommige wetenschappers suggereren dat er een risico is, dat het klimaat in sommige regio’s op deze manier juist ontwricht raakt. Ze voorspellen dat witte wolken voor de kust van Californië kunnen leiden tot ernstige droogte in de amazone. Door gebrek aan praktijkonderzoek lopen de voorspellingen nog ver uiteen. Er is dus nog veel onderzoek nodig om erachter te komen of deze gemotiveerde oude rotten de aarde tegen opwarming kunnen beschermen.

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Natuur en milieu

Alle 1.628 blogs