afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Geld doneren met de 'pinjas'

Het is een experiment en wereldprimeur tegelijkertijd. In Amsterdam kun je contactloos geld doneren aan een dakloze.

Dakloze Carla ontvangt een euro via haar pinjas || Via Parool, foto: Dingena Mol
Dakloze Carla ontvangt een euro via haar pinjas || Via Parool, foto: Dingena Mol

Pinnen mag

Met je pinpas geld geven aan een dakloze klinkt in eerste instantie misschien een beetje vreemd. Maar handig is het zeker. Want door alle digitale toepassingen hebben we steeds minder vaak contant geld op zak. En daarnaast vind je het misschien prettig om zeker te weten dat je donatie goed besteedt wordt. 'Dankzij de speciale winterjas, met daarin het mobiele pinapparaatje, is het mogelijk om 1 euro over te maken. De opbrengst kan alleen worden omgezet in een maaltijd, bad of slaapplek bij samenwerkende instellingen voor daklozen.' De pinjas is een initiatief van reclamebureau N=5 en wordt op dit moment in Amsterdam getest.

Shower to the people

Een ander mooi initiatief voor daklozen ontstond afgelopen jaar in St. Louis. Jake Austin kocht een oude truck en toverde deze om tot een rijdende douchecabine. Met twee douches, spiegels, handdoeken en gratis gebruik van douchegel en shampoo. “Good hygiene promotes health, fosters hope, and restores dignity to those who may have lost it.”

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

MEER GERELATEERDE BLOGS

Alle 1.270 blogs