afbeelding van Dine
Dine Auteur

Ga vegan met kerst

Dit menu laat je watertanden en is bovendien dier- en milieuvriendelijk!

Mix en match: de vegan kaas en peer van het nagerecht gaan ook goed samen met crostini van het voorgerecht!
Mix en match: de vegan kaas en peer van het nagerecht gaan ook goed samen met crostini van het voorgerecht!

Veganistisch eten hoeft helemaal niet saai, moeilijk of vies te zijn. De befaamde Jamie Oliver en de Groene meisjes inspireren je met deze verrukkelijke gerechten. Schiet de keuken in en smul.

Italiaanse simpelheid

Voor het voorgerecht zijn de luchtige en super easy crostini een aanrader. Crostini zijn gegrilde sneetjes stokbrood. Met tomaat en olijven zijn ze bijvoorbeeld heel lekker, maar het internet staat vol met lekkere manieren om ze te beleggen. Denk aan avocado, vijgen, zelfgemaakte pesto of fruit.

Grote paddenstoelen

Als je nog nooit gnocchi gemaakt of gegeten hebt, is dit je kans. De aardappel-pasta bolletjes zijn heerlijk met portobello's, groene asperges en knoflook. Doe er een scheut wijn bij en je hebt een waar luxe maal. De Groene meisjes hebben een manier gevonden om dit al in 10 minuten klaar te hebben. Et voilà, een hoofdgerecht op tafel.

Smaaksensatie

Geroosterde peer met nootjes en kaneel zijn lekker zoet en gezond, en daarom ideaal voor het nagerecht. Gebruik bijvoorbeeld pijnboompitten en walnoten of ongezoute cashewnoten. Je kunt er ook stiekem wat veganistische blauwe kaas bij doen voor een te gekke smaaksensatie.

 

afbeelding van Dine
Dine Auteur

23-jarige Haarlemse wil het liefst afval, dierproeven en de bio-industrie de wereld uit helpen. Ik ben dagelijks bezig met plantaardig eten en minimalisme en ik ben super gek op hondjes.

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.552 blogs