afbeelding van Maureen
Maureen Auteur

Funky Food Festival: Puur genieten

Zondag 14 juli 2013 vond de allereerste editie plaats van het Funky Food Festival op Strijp-S in Eindhoven. Het Funky Food Festival is een initiatief van de organisatie van de maandelijkse Feelgood Market. Het resultaat was een eetfestijn vol lekkere hapjes van funky verkoopbusjes en tentjes, versproducten en delicatessen.

Nieuw en vertrouwd

Het Funky Food Festival is een nieuw initatief, maar het voelde als vertrouwd. De ongedwongen sfeer en gezelligheid maakten dat je relaxt op een loungekussen ging liggen of in het gras en gewoon ging genieten: genieten van de zon, de muziek en lekkere bio hapjes en drankjes.

Biologisch en ambachtelijk

De variëteit van het eten op dit festival was groot, en het meeste was biologisch en ambachtelijk gemaakt. Een greep uit het aanbod: verse fruitsappen, biologische cupcakes en taarten, ambachtelijk gemaakt ijs en hot patatoes. De stand van Happy Herbi was volledig gewijd aan vegetarische,  veganistische, raw, glutenvrij en  suikervrije hapjes. Kortom, elke bezoeker van dit Food Festival heeft iets van zijn of haar gading kunnen vinden.

Funky

En omdat het een Funky Food Festival is, werd dit allemaal niet zomaar geserveerd achter een gewone marktkraam. Rondlopen over dit Festival was dan ook een leuke ontdekkingstocht, waarbij het leek of sommigen er een wedstrijd van hadden gemaakt om hun stand zo mooi en aantrekkelijk mogelijk voor de hongerige bezoeker in te richten.

Vermaak

Dit Funky Food Festival was niet compleet zonder (kinder)animatie en live muziek. De kinderen konden muziek maken met fruit (!) of bouwwerken van bamboestokken in elkaar zetten. Bij “Natuurlijk Nico” konden oudere kinderen en volwassenen terecht om figuren uit hout te gutsen. De live muziek werd verzorgd door 3FM Serious Talent We are the Wild, het Eindhovense Sew She & The Harlets en DJ DamnRIJT.

Ontmoetingsplaats

De Feelgood Market en Funky Food Festival zijn opgericht om een ontmoetingsplaats te creëren vol mooie, originele, handgemaakte en inspirerende producten die ook nog zoveel mogelijk duurzaam zijn. Mensen worden uitgedaagd om het beste uit zichzelf naar boven te halen en dit te delen op de Market en het Festival. De organisatie wil vooral iets mooies neerzetten, dat iets extra’s toevoegt aan gezelligheid en sfeer. Inspiratie opdoen door alle zelfgemaakte dingen is onontkoombaar!

Een overzicht van alle Funky Food deelnemers vind je op deze website:

http://feelgoodmarket.nl/funky-food-festival-deelnemers/ 

Meer foto's van het Funky Food Festival kun hier vinden: https://www.facebook.com/Thinkecodesign

 

Over blogger Maureen:

Maureen wil de bewustwording vergroten voor een betere wereld door het stimuleren van een duurzame(re) levensstijl.

Als duurzame ondernemer helpt zij bedrijven om hun MVO-zichtbaarheid te vergroten op Facebook. Via haar blog Thinkecodesign.nl biedt zij duurzame initiatieven een platform en schrijft ze over MVO-gerelateerde onderwerpen.

Daarnaast heeft zij een webshop in duurzame tassen en is zij mede-Initiatiefneemster van Duurzaam December.

afbeelding van Maureen
Maureen Auteur

”Ik geloof in een gelukkige en gezonde toekomst, waarin iedereen bewust is van al het moois op deze aarde" Mijn persoonlijke missie is om de bewustwording te vergroten voor een betere wereld door het stimuleren van een duurzame(re) levensstijl. Dit doe ik op verschillende manieren. Naast eventblogger bij Voor de Wereld van Morgen, help ik met For A Conscious Earth bedrijven, zelfstandige ondernemers en initiatieven om hun MVO-zichtbaarheid te vergroten op social media. Via mijn blog Think Ecodesign bied ik een platform voor duurzame intiatieven en via Ecodesigntassen.nl verkoop ik tassen die gemaakt zijn van hergebruikte, gerecyclede, en biologische materialen. Tevens ben ik mede-initiatiefnemer van Duurzaam December, een non-profit initiatief dat de bewustwording wil vergroten in het aankoopgedrag van consumenten.

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.388 blogs