afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

'Fossiele brandstoffen in 2050 verleden tijd'

Binnen 35 jaar zijn er geen olie, gas of kolen meer nodig. Duurzame energie kan tegen 2050 het stokje overnemen. Dat stelt Greenpeace in een nieuwe versie van haar energiescenario Energy (r)evolution, aldus de Volkskrant.

 

Nieuwe energiebronnen

 

Biomassa, aardwarmte, zon en wind zullen de belangrijkste energiebronnen worden. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de economie. Alleen al de zonne-energiesector levert in 2050 meer banen op dan de kolenindustrie nu. De energiescenario’s van Greenpeace worden erg serieus genomen, mede omdat ze de opkomst van duurzame energie tot nu toe beter hebben voorspeld dan andere organisaties. De milieu-organisatie merkt op dat de omslag naar duurzame energie sneller gaat dan verwacht. De technologie ontwikkelde zich snel en de kosten voor zonne- en windenergie daalden sterker dan verwacht. Tien jaar geleden voorspelde Greenpeace nog dat de helft van alle energie in 2050 duurzaam zou zijn.

Kosten worden in de toekomst gedekt

De investeringen die gedaan worden in de energie-omslag zijn erg hoog. Wereldwijd bedragen die 1.660 miljard dollar per jaar. Volgens Greenpeace staat hier wel een besparing op brandstof van 1.100 miljard dollar tegenover. En in de toekomst zullen de kosten uiteindelijk ruimschoots worden gedekt door toekomstige besparingen op fossiele brandstoffen.

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Klimaatbescherming

Alle 1.388 blogs