afbeelding van Jorien
Jorien Auteur

Fête de la Nature

Als echt stadsmens zou ik soms bijna vergeten dat de natuur zo dichtbij is. Om mensen zoals mij uit te dagen meer van de Nederlandse natuur te genieten, is er een nieuw festival: Fête de la Nature.

Dit evenement is overgewaaid uit Frankrijk, waar men al jaren rond biodiversiteitsdag (22 mei) naar buiten gaat. Nu is het natuurlijk ook heerlijk om in de Franse soleil door een weiland te banjeren of op een strand te bivakkeren. Fête de la Nature in Nederland wil vanaf 2014 laten zien dat er ook in ons kikkerlandje genoeg mogelijkheden zijn om dichter bij de natuur te komen. Op 25 mei was de aftrap. Onder het genot van shotjes tarwegras en The Dutch Weed Burger konden bezoekers vanalles leren over natuur, bijen, urban farming en meer tijdens dit educatieve evenement:

De lancering van Fête de la Nature vond plaats in de Amsterdamse Stadsoase Roest

25 mei was niet alleen de aftrap van Fête de la Nature. Ook het boek over bijen voor kinderen De Imkercursus van MoodyDoodle werd gelanceerd. In dit gratis digitale kinderboek leggen de auteurs op speelse wijze het belang van de bij uit:

Groenten verbouwen hoeft niet op het platteland, de stad biedt genoeg mogelijkheden vinden de Stadsboeren. Zij gaven een workshop Urban Farming.

Nu op naar méér Fête de la Nature vanaf 2014!   

afbeelding van Jorien
Jorien Auteur

Na een aantal jaar bij een internationale ontwikkelingsorganisatie te hebben gewerkt, ben ik inmiddels communicatiemedewerker bij de Vrije Universiteit van Amsterdam. In mijn vrije tijd fiets ik het liefst over de grachten van onze hoofdstad en ontdek ik nieuwe leuke plekken. Zonder kroost, maar ook zeker mét. Op Barts Boekje Junior, Twitter en Instagram tref je het bewijs (@jorien_thijs).

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.381 blogs