afbeelding van Milou
Milou Auteur

Eten redden was nog nooit zo lekker

Met de app Too Good To Go koop je (overtollig) eten tegen een gereduceerde prijs.

Too Good To Go
Ga voedselverspilling tegen met de smakelijke Magic Box van Too Good To Go

Too Good To Go is een app waarmee je (overtollig) eten kan kopen van restaurants, bakkerijen en supermarkten tegen een gereduceerde prijs. Je bestelt en betaalt via de app en haalt het eten zelf op.

Van buffetrestaurant naar business

Joost - countrymanager van Too Good To Go Nederland - vertelt ons dat ze van oorsprong een Deens bedrijf zijn. Too Good To Go werd eind eind 2015 opgericht door een groepje vrienden. Ze zaten in een buffetrestaurant en zagen tot hun verbazing dat het eten van het buffet in de vuilnisbak werd gekieperd. Niet omdat het niet meer goed was, maar simpelweg omdat het de volgende dag niet meer als vers verkocht kon worden. Ze lanceerden To Good To Go, inmiddels 's werelds grootste app tegen voedselverspilling die al in acht landen actief is. 

Too Good To Go's magic box

In januari 2018 is Too Good To Go gestart in Amsterdam, met 25 partners. Inmiddels zijn er in Nederland al meer dan 250 food-ondernemers uit vijf steden bij aangesloten. Ondernemers weten van tevoren niet wát ze over hebben, maar vaak wel dát ze iets over hebben. En daarom koop je via de app een Magic Box. Het is dus een verrassing wat je krijgt, perfect om nieuwe dingen te proeven! Op dit moment kun je in de app bepaalde categorieën aan- of uitzetten. Zo kun je bijvoorbeeld alleen het aanbod van restaurants zien, of alleen dat van bakkerijen in de buurt. Na de zomer van 2018 wordt het ook mogelijk om dieetvoorkeuren op te geven.

Too Good To GoAls consument koop je een Magic Box, altijd een verrassing wat je krijgt dus!

Bíjna onhaalbaar

Too Good To Go's tip voor ondernemende mensen die ook iets goeds willen doen? 'Denk goed na over je missie en waar je naar streeft, zorg ervoor dat het bijna onhaalbaar is. Als je zorgt dat je missie ook toegevoegde waarde heeft in de regio waar je actief bent, moet je alleen nog zorgen dat je je niet van deze missie laat wegslaan door mensen om je heen die nog vast zitten in de gedachte dat alleen geld waarde heeft op deze wereld.'

Een win-win-win situatie

Bij Too Good to Go dromen ze van een wereld waarin al het voedsel dat wordt geproduceerd ook wordt gegeten, en niet verspild zoals nu nog in grote hoeveelheden gebeurt. 'Dat is een win-win-win situatie, voor consumenten en ondernemers maar vooral voor het milieu. Ondernemers verdienen extra aan wat voorheen verspild werd, consumenten krijgen een goede maaltijd voor een verlaagde prijs en het milieu wordt aanzienlijk minder beïnvloed.'

Het team achter de app werkt ook hard aan uitbreiding. Too Good To Go is in Nederland momenteel actief in vijf grote steden wil eind 2018 in alle 12 provincies beschikbaar zijn.

Ik wil nog meer voedsel redden!

Kun je niet wachten om op nog meer (lekkere) manieren voedsel te redden? Ga eens uit eten bij InStock. In hun restaurants (in Amsterdam, Den Haag en Utrecht) maken ze heerlijke gerechten van onverkochte producten uit supermarkten. Of serveer aan je eigen keukentafel een heerlijk Kromkommer soepje, gemaakt van geredde 'gekke' groenten.

afbeelding van Milou
Milou Auteur

Communitymanager Voor de Wereld van Morgen. Wij helpen duurzame ondernemers aan een vliegende start én vertellen je over de tofste innovaties en startups. Een mooiere wereld begint bij een slim idee. Heb jij er een? Deel het met ons en laat weten hoe we je kunnen helpen!

INSPIRATIE

MEER GERELATEERDE BLOGS

Alle 1.247 blogs