afbeelding van Marit
Marit Auteur

EnergyParty maakt een feestje van je energierekening!

Wil jij ook lagere energielasten? Organiseer een EnergyParty!

Het team van EnergyParty. Foto: Bart van Vliet
Het team van EnergyParty. Foto: Bart van Vliet

Je energierekening; niet echt het favourite onderwerp voor de meesten. Toch kan het in toom houden van je energiekosten veel opleveren, zowel voor je portemonnee als het milieu. Iedereen zou wel een energiezuinige woning willen hebben, maar je uitgebreid verdiepen in alle mogelijke maatregelen is nog een flinke kluif. Hier hebben de initiatiefnemers van Energyparty een slimme oplossing voor bedacht.

Leer over je energierekening in huiselijke sfeer

Organiseer samen met 6 á 7 buren, vrienden of collega’s een EnergyParty (geïnspireerd door het bekende Tupperware Party concept). Het enige wat je mee moet brengen? Je energierekening! Aan de hand daarvan ga je samen kijken naar de mogelijkheden voor jouw huis om de energierekening naar beneden te brengen. Denk hierbij aan energiebesparende maatregelen, duurzaam energie inkopen of investeren in energieopwekking. Je krijgt hierbij vrijblijvend advies van een expert, maar juist ook het delen  van eigen ervaringen en inzichten is belangrijk tijdens de bijeenkomst. En het is ook nog eens helemaal gratis.

EnergyParty

Organiseer jij straks ook een energiefeestje bij jou thuis?

Een Party duurt ongeveer 2 uur en aan het eind van de Party maak je de optelsom: wat kun jij aan energiekosten besparen tegen welke investeringen? Super overzichtelijk. Het resultaat: 50% van de partygangers kiest voor energiebesparing! Momenteel zijn de initiatiefnemers nog vooral bezig in Den Haag, maar voor het kijken naar mogelijkheden in andere plaatsen zijn ze ook zeker te porren. Wanneer staat jouw EnergyParty op de planning?

afbeelding van Marit
Marit Auteur

Studente uit Utrecht (Sociale Geografie & International Relations) en stagiaire bij Voor de Wereld van Morgen. Een hart voor duurzaamheid en heel nieuwsgierig naar alles wat er nog mogelijk is op dit gebied.

INSPIRATIE

Meer blogs in Klimaatbescherming

Alle 1.627 blogs