afbeelding van Jessie
Jessie Auteur

Eet chocola en help de slachtoffers van het noodweer in Peru!

Sociale onderneming Chocolatemakers richt Noodfonds op voor getroffen chocoladeboeren in Peru.

© Flickr Chocolatemakers
Chocoladebar chocolatemakers Peru

Een reep chocola kopen zonder schuldgevoel? Het kan! Sterker nog, het is heel erg nodig!

Terwijl we in Nederland genieten van de eerste zonnestralen is Peru getroffen door het zwaarste noodweer in twintig jaar. Voorlopig komt er aan de regen geen einde en zullen de overstromingen, ziektes en verwoestingen alleen maar erger worden. De initiatiefnemers van duurzaam chocolademerk Chocolatemakers bedachten een unieke manier om de slachtoffers in Peru te ondersteunen: door chocola te kopen.

Een chocoladereep zonder calorieën, maar mét geluksgevoel

De boerencoöperatie NorAndino, waar Chocolatemakers al jaren mee samenwerkt is zwaar getroffen door het noodweer. Ruim 26.000 cacaobomen zijn volledig verwoest en dertig families zijn al hun bezittingen kwijtgeraakt. Chocolatemakers wil de plantage van NorAndino en andere getroffen families daarom helpen. Ze hebben jouw hulp hard nodig! Jij kunt bijdragen op drie manieren:

  1. Koop een chocoladereep via de webshop van Chocolatemakers en doneer een cacaoboom. Per reep wordt €1 gedoneerd aan het noodfonds: het bedrag voor 1 cacaoboom. Meer doneren kan altijd.
  2. Koop de unieke 100% naar Peru reep in de webshop. Je krijgt geen reep thuis (scheelt weer calorieën!), maar doneert het volledige bedrag aan het noodfonds.
  3. Deel de actie van Chocolatemakers of maak direct geld over op het Noodfonds. 

Chocoladerepen voor de toekomst

Het geld van het Noodfonds wordt niet besteed aan water, voedsel of noodonderdak: daar helpen de lokale autoriteiten gelukkig al mee. Chocolatemakers kijkt vast vooruit en focust zich op de wederopbouw van de plantages: de schade moet hersteld worden en het fonds wil de families ondersteunen met een donatie van €250 per familie zodat zij hun bezittingen weer kunnen opbouwen.

Lees op de website van Chocolatemakers alles over het Chocolatemakers Noodfonds en de NorAndino coöperatie. In de webshop vind je ook een chocolade-abonnement, waarbij je iedere maand eerlijke chocola krijgt thuisbezorgd. Een leuke beloning voor jezelf na je goede daad, toch?

Peru Chocolatemakers

 

 

afbeelding van Jessie
Jessie Auteur

Jessie is zero waster (> 3 jaar afvalarm), blogger (www.hetzerowasteproject.nl) en ondernemer (www.anewzero.com). Ze is ervan overtuigd dat duurzaam leven ook heel leuk, makkelijk en stijlvol kan zijn en is vastbesloten om met haar duurzame (plasticvrije) lifestyle de wereld te redden.

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.627 blogs