afbeelding van Bas
Bas Auteur

Eerste recept in rubriek ´Eerlijk koken met Bas´: Carrotcake

In deze rubriek zal ik maandelijks één of twee eerlijke recepten zal plaatsen waarbij ik rekening hou met seizoen en klimaat.

Nu het buiten koud is en binnen warm, leek het mij toepasselijk om wat winterse gerechten te delen met oerhollandse groenten.Veel plezier met koken deze dagen en geniet er vooral van met elkaar!Groet Bas,Hofcatering

'Carrotcake met vanilla icing' (12 punten)

Ingrediënten:

  • 100 gebroken walnoten
  • 340 gram bonte waspenen (de gewone kunnen ook maar het geeft een leuk kleureffect)
  • 260 gram zelfrijzend bakmeel
  • 0,5 el kaneelpoeder
  • 4 stuks eieren
  • 250 rietsuiker
  • 240 ml olijfolie (om in te bakken)
  • 300 gram roomkaas (zoals Philadelphia)
  • 125 gram poedersuiker
  • Merg van 0,5 vanillestokje
  • Snufje zout

Benodigdheden:Springvorm van 35 cm1) Meng de suiker, het zout, kaneel en het zelfrijzend bakmeel goed door elkaar in een grote kom2) Maak een mengsel van de olie en de eieren en meng dit met de droge ingrediënten.3) Schil en rasp de wortels met een grove rasp en meng dit met de walnoten.4) Doe nu alles bij elkaar en giet het mengsel in de springvorm.5) Zet de springvorm in een voorverwarmde oven van 175 graden en bak de carrotcake gedurende 40 minuten in de oven. Controleer of de cake gaar is na 30 minuten met een breinaald of mespunt, als de naald er droog uit komt dan is de cake goed.6) Laat de cake afkoelen en maak intussen de glazing door de roomkaas, het vanillemerg en de poedersuiker te mengen. Zet het mengsel vervolgens koud.7) Als de taart is afgekoeld smeer je de glazing erover heen en met een warm mes kan je hem glad maken.8) Snijd de taart met een warm broodmes in 12 punten. Was na elke snede het mes in heet water, droog het vervolgens af en snij de volgende punt, zo krijg je strakke punten.Eet smakelijk!

afbeelding van Bas
Bas Auteur

Lees alle recepten in mijn rubriek 'Eerlijk koken met Bas'

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.552 blogs