afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Een vaas van schoonmaakmiddelen

Ontwerper Dave Hakkens maakt vazen, kommen en lampen van lege plastic verpakkingen

Je eigen recyclingwerkplaats

Je hoort en ziet het overal om je heen. Een huis-tuin-en-keuken modelletje was een tijdje terug zelfs te koop bij een groot Nederlands warenhuis. We hebben het natuurlijk over 3D-printing! De mogelijkheden lijken eindeloos en ook in de creatieve industrie wordt er volop mee geëxperimenteerd. Zo ook door de Helmondse ontwerper Dave Hakkens. Hij bouwde zijn eigen recyclingwerkplaats en tovert hier lege plastic verpakkingen om tot vazen, kommen en lampen!

 

 

De waarde van plastic

Het Perpetual Plastic Project (PPP) wil het plasticprobleem aanpakken bij de bron, de consument. Ze willen mensen activeren om anders om te gaan met plastic en een techniek ontwikkelen waarmee het afval op lokale schaal weer verwerkt kan worden tot producten. En om je plastic afval een tweede leven te geven is het sowieso belangrijk om je plastic afval gescheiden in te leveren. Weet jij wat bij het plastic afval mag? 

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Natuur en milieu

Alle 1.397 blogs