afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Een trein vol groene ideeën

De Groene Top Trein gaat rijden!

Vrijdag 27 november, aan de vooravond van de klimaattop in Parijs, gaat in Nederland een groene trein rijden. Je kunt hem herkennen aan een groene buitenkant, én heel veel groene initiateven die zich binnen in de trein bevinden.

Wat doet de trein?

De Groene Top Trein biedt een landelijk podium aan organisaties, bedrijven (ook start-ups) en scholen die goede oplossingen bieden om de uitstoot van broeikasgassen omlaag te brengen. Het kunnen projecten zijn, gerealiseerde initiatieven of concrete plannen voor de toekomst, als ze maar binnen één van de volgende vier thema’s passen: Energie, Kringloop, Vervoer en Innovatie.

Waar rijdt de trein?

De trein rijdt op 27 november van Haarlem naar Den Haag HS en dan via Den Bosch naar Amersfoort, de rit eindigt vervolgens in Utrecht op station Maliebaan, bij het Spoorwegmuseum. Op al deze stations vindt een klein event plaats waar de organisaties die in de trein stappen hun oplossingen presenteren. Aan boord van de trein vindt voor de gasten een inhoudelijk programma plaats, dat eveneens te volgen is via blogs en social media. De initiatieven die meegaan op de Groene Top Trein worden gebundeld en de volgende dag aangeboden aan de Nederlandse delegatie; als inspirerende en motiverende bagage.

Ook ASN Bank Wereldprijs deelnemers aan boord

Bij de mooie line-up van initiatieven, bedrijven, overheidsinstanties zien we ook Wereldprijswinnaar Sustainer Homes in de trein en VDWVM initiatief en oud-Wereldprijs deelnemer AGreenStory. Namens VDWVM is Willard Bouwmeester aanwezig in de trein. Benieuwd naar alle reizigers? Kijk op de site voor het programma

Samen voor een succesvolle top

De trein zal door Nederland en rijden en diverse plaatsen aandoen. In de trein worden plannen gemaakt voor CO2 besparing. Deze plannen worden zaterdag aangeboden aan de delegatie die zaterdag naar Parijs afreist. 

Twitter mee!

Wil je je steun betuigen aan de groene initiatieven? Plaats je selfie mét de trein en gebruik hashtag #DGTT en laat van je horen!

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Klimaatbescherming

Alle 1.628 blogs