afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Een sladroger voor je kleren

Gebruik je eigen energie om je kleren te wassen

De Drumi van Yrigo is een foot-powered washing machine
De Drumi van Yrigo is een foot-powered washing machine

Best een ingenieus apparatuur, zo'n sladroger. 'Door de centrifugugaalkracht die ontstaat wordt het aanhangend water van de sla gescheiden.' En dat kan ook met kleding, dachten de makers van de Drumi. De portable wasmachine werkt hetzelfde als de slimme slaslinger.

Stapje voor trapje

De Drumi werkt op de energie die je met je voeten opwekt, namelijk door het pedaal in te trappen. Je voegt water en een beetje wasmiddel toe en trappen maar! Zo'n 5 tot  10 minuten per wasbeurt. Waar een gewone wasmachine ongeveer 50 liter water verbruikt per wasbeurt is dat in het geval van de Drumi maar 10 liter. Je moet waarschijnlijk wel wat vaker een wasje draaien want er past zo'n 2,5 kg aan kleding in. 

Betalen per wasbeurt

Wist je dat er in Nederland jaarlijks 600.000 wasmaschines worden weggegooid? Begin van dit jaar tipte pr-bureau de Wolven ons 5 inspirerende zero-waste initiatieven. In het lijstje: Bundles. Want waarom een wasmachine kopen als je een abonnement kunt nemen op een zuinig en slim apparaat? Bij Bundles huur je een zuinige wasmachine en betaal je per wasbeurt. Ook krijg je info en tips over jouw specifieke waskosten en energieverbruik.

 

 

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

MEER GERELATEERDE BLOGS

Alle 1.270 blogs