afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Een helpende (robot)hand

De Exo Glove Poly helpt mensen met handproblemen | foto: Atlas of the Future
De Exo Glove Poly helpt mensen met handproblemen | foto: Atlas of the Future

Een deurklink bewegen, een glas vastpakken of een fles opendraaien. Niet voor iedereen zijn alledaagse handelingen even vanzelfsprekend. Robotica biedt in zulke situaties steeds vaker een uitkomst.

Alledaagse handelingen

De Exo Glove Poly is een rubberen handschoen met daaraan drie vingers: eentje voor de duim, wijsvinger en middelvinger. De draadjes aan deze vingers staan in contact met een klein motortje. Het motortje 'trekt aan de draden' en opent en sluit zo de hand. Het resultaat is een hand waarmee je grip hebt en dus voorwerpen kunt vasthouden. Uitvinder Kyu Jin Cho en zijn team zijn trots op het resultaat, de handschoen is - in vergelijking met andere tech-handschoenen - relatief goedkoop en ook nog eens waterproof.

De zorgrobot: collega of vervanger?

Mensen worden steeds ouder. Dat is goed nieuws, maar dat betekent ook een flinke uitdaging voor de zorgsector. Bieden zorgrobots de uitkomst? Wat kunnen ze allemaal, en wat vinden zorgverleners ervan? Johan Hoorn, maker van zorgrobot Alice, vertelt over de inzet van robots in de zorgsector.

 

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.628 blogs