afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Een eilandje op zee, speciaal voor windmolens

Uit het zicht, voorzien van alle gemakken en ruimte genoeg om uit te breiden. Energienetwerkbeheerder TenneT wil een kunstmatig eiland bouwen op de Doggersbank, midden in de Noordzee. Niet voor mensen, maar speciaal voor windmolens.

Een idee met nog wat voeten in de aarde

Er zit een behoorlijk prijskaartje aan het bouwen en aansluiten van windmolens op volle zee. Toch ziet TenneT mogelijkheden op de Doggersbank. Het water is hier relatief ondiep en bovendien waait het vaak hard. Er is wel de nodige kritiek op het eiland, vooral vanuit de visserijsector. Organisaties als greenpeace juichen het idee juist toe. Woordvoerder Erik Suik: "Wij zijn groot voorstander van meer windmolens op zee, mits er gedegen onderzoek wordt gedaan of het schade oplevert aan het milieu".

Bijzondere eilanden

Het project van TenneT is niet het enige bijzondere eilandje. In Nederland hebben we er namelijk ook 5. Onze Waddeneilanden streven ernaar om in 2020 klimaatneutraal te zijn. Hiermee is het de eerste regio ter wereld die dit voor elkaar krijgt! Dit doen ze niet alleen met windmolens, maar ook met zonnepanelen. Welke manier effici├źnter is? Wij deden er onderzoek naar.

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Klimaatbescherming

Alle 1.628 blogs