afbeelding van Dine
Dine Auteur

Een dier voor plezier

Entertainment dat plezierig is voor mens en dier, dat zie je hier!

Huisdieren zijn geliefd
Huisdieren zijn geliefd

Steeds vaker beseffen we dat ons vermaak ten koste gaat van het welzijn van dieren. In Seaworld, circussen en het dolfinaria groeit het besef. Het is helemaal niet stoer meer om op de foto te gaan met een gedrogeerde tijger en we denken twee keer na voordat we een ritje maken op een olifant.

Educatie

Omdat ik zie dat het besef steeds meer groeit, zal ik geen betoog houden over wat er zo dieronvriendelijk is aan zulk entertainment. Ik snap wel dat iedereen meer van dieren gaat houden door ze te zien en over ze te leren. Daarom staan in deze blog vier alternatieven op een rij om net zoveel te genieten en te leren van (wilde) dieren, zonder dat dat ten koste gaat van hen.

Wereldreis vanuit je bed

Een mooi voorbeeld is het kijken van natuurdocumentaires. Een echte aanrader is Life, de tiendelige documentaireserie, ingesproken door David Attenborough. Deze natuurheld leidt je met alle geduld en wijsheid over de wereld en vertelt de interessantste feitjes over dier en natuur.  Wil je graag met veel meer mensen naar wilde dieren kijken? Elk jaar wordt een Wildlife Film Festival georganiseerd in Nederland. En wat dacht je van de serie van Freek Vonk? Voor jong en oud steeds is er steeds weer iets nieuws te leren en zijn enthousiasme is aanstekelijk. 

Lekker Hollandsch

Wilde dieren in Nederland spotten? In natuurparken is dat super spannend. Tijdens je wandeling kun je zomaar een vosje, konijntje, eekhoortje of zelfs een hert tegenkomen. Ga daarvoor vooral in de ochtend naar de Hoge Veluwe , waar je overal in het park een witte fiets kunt pakken. Voor wilde paarden ga je naar de Oostvaardersplassen , maar je kunt ook zeehondjes ontmoeten bij de Wadden. Keuze zat!

De jungle in

Wat natuurlijk het allerstoerst is, is zelf de jungle in gaan. Het kost wat meer geld, tijd en voorbereiding, maar is het absoluut waard. De atmosfeer, ontelbare bomen en natuurlijk de dieren zullen je adem benemen en je voor altijd bij blijven.Ga bijvoorbeeld op avontuur in één van de drie grootste tropische bosgebieden ter wereld: de indrukwekkende Zuid-Amerikaanse Amazone, de oerwouden van Indonesië of het Congobekken in Afrika.

Huisdieren

Hoe zit het dan met huisdieren? Tamme dieren zijn zo aangepast, dat ze niet meer in het wild kunnen overleven. Je kunt dus altijd nog knuffelen en spelen met je kat, hond en konijn. Als je nog geen huisdier hebt, kijk vooral eens bij het asiel! En zeg nou zelf, je kat is soms ook net een kleine tijger, toch?

Meer dierenblogs lezen op VDWVM? We schreven eerder over dierproef-alternatieven , bijen en huisdierverzorging. Lees voor meer wandeltips deze blog.

afbeelding van Dine
Dine Auteur

23-jarige Haarlemse wil het liefst afval, dierproeven en de bio-industrie de wereld uit helpen. Ik ben dagelijks bezig met plantaardig eten en minimalisme en ik ben super gek op hondjes.

INSPIRATIE

Meer blogs in Natuur en milieu

Alle 1.383 blogs