afbeelding van Asceline
Asceline Auteur

Een biljet van oneindig

Wil je jouw kind meer vertellen over de waarde van geld? Download de kleurplaat, maak er iets moois van en win het boek.

Dadara werkt aan het boek 'een biljet van oneindig'

Direct de kleurplaat downloaden.

Niets is leuker voor kinderen dan boeken lezen. Het opent deuren naar nieuwe werelden en prikkelt de fantasie. Maar het ene kinderboek is het andere niet. Het boek 'het biljet van oneindig' is ultiem prikkelend. En leert jongeren over de waarde van geld.

Dadara

Het boek is een humoristisch avontuur over de vraag wat de waarde van geld is. Kunstenaar Dadara en kinderboekenschrijfster Sanne de Bakker werkten hiervoor samen. Dadara is directeur van de Exchanghibition Bank. Bij deze bank kunnen geldbiljetten worden ingeleverd voor biljetten van Nul, Miljoen, Oneindig, Liefde en meer. Dadara doemt zelf ook op in het boek als een belangrijk figuur die de twee hoofdpersonen een nieuwe kijk op waarde geeft.

De verhaallijn

Nadat meneer Ping ontdekt dat zijn vermogen heerlijk smaakt, en hij elke keer na het nuttigen van zijn biljetten op verschillende plekken in het bos van Transformania zijn maaltijd er weer uitbraakt, groeien er ineens overal geldbomen. Meneer Utopie, die iets verderop in zijn huisje zijn dromen verzamelt, grijpt na het aantreffen van verschillende geldbomen de kans om zijn dromen te verwezenlijken. Als hij op een dag een knoert van een geldboom ontdekt, kan eindelijk zijn grootste droom in vervulling gaan. Deze droom brengt meneer Ping en meneer Utopie uiteindelijk bij elkaar en dat heeft rampzalige gevolgen...

De actie

Omdat het kinderboekenweek is. En wij dit boek zo mooi vinden, is er een winactie. Kleur samen met je zoon/dochter/neefje/nichtje of ander kind deze kleurplaat. Post het resultaat op facebook en win. Download snel de kleurplaat.

PS kleuren schijnt de nieuwe trend voor volwassenen te zijn. Ook al is het je nieuwe hobby, we willen je toch vragen om het samen met een minderjarige te doen. Anders vinden wij het valsspelen en krijg je strafpunten.En nog een ander leuk detail om te delen. Dadara begon met tekenen voor dit boek bij ons op kantoor, terwijl hij werkte als artist in residence.

afbeelding van Asceline
Asceline Auteur

Hoi. Mijn naam is Asceline Groot. Ik ben auteur van het boek 'Het Nieuwe Groen', co-auteur van 'Dromen voor Altijd' en werk nu aan mijn proefschrift. Het onderzoek gaat over de effecten van 'social enterprises' op consumentengedrag en grote bedrijven. Ik ben altijd op zoek naar mooie, bijzondere, concrete, een tikkeltje vage of mindblowing ideeën die onze wereld een beetje mooier maken. Om een blog over te schrijven, of mijn netwerk of kennis mee te delen. Dus twijfel niet als je rondloopt met een vraag of verzoek.

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.381 blogs