afbeelding van Asceline
Asceline Auteur

Editorial: Waarom crowdfunding de toekomst heeft

Crowdfunding heeft de toekomst. Dat weten we nu zeker.

VDWVM startte in december 2015 met een nieuw initiatief: Crowdfunding VDWVM. In april gingen de eerste zes campagnes van start. Achter elke campagne zit een team van gedreven ondernemers die de wereld een beetje beter willen maken. En nu al weten we zeker: crowdfunding heeft de toekomst.

Een wens die in vervulling ging

Voor de Wereld van Morgen helpt honderden projecten op VDWVM met toegang tot zijn netwerk, publiciteit en coaching. Steeds vaker ontvingen we echter verzoeken om startfinanciering of publiciteit bij een campagne. Daarom zijn we Crowdfunding VDWVM gestart. Crowdfunding is natuurlijk helemaal niet nieuw, maar met deze start gaat voor VDWVM een wens in vervulling.

Samen sterk met slimme partners

Een goed idee, daar begint het mee! Maar we hadden geen ervaring met crowdfunding. Daarom vroegen we Douw & Koren om ons te helpen. Niet alleen bij het opzetten van Crowdfunding VDWVM; we vroegen hen ook de campagnes te begeleiden. We wisten ook meteen dat we geen eigen crowdfundingplatform wilden bouwen, want die zijn er al genoeg. Daarom zochten we een platform dat een goede match was met VDWVM. Dat vonden we in Oneplanetcrowd. Oneplanetcrowd deelt onze missie voor een betere wereld en heeft de mensen en techniek om de campagnes te laten slagen.

Campagne loopt voorspoedig

We zijn nu halverwege de campagnes en kunnen al een groot succes boeken. Een van de deelnemende projecten, KarTent, heeft het streefbedrag van 50.000 euro behaald. De Voorleesexpress heeft zijn doelbedrag bereikt en is hard op weg om het streefbedrag van 50.000 euro te halen. Ook de andere campagnes lopen voorspoedig. We zijn heel benieuwd naar de resultaten op 31 mei, als de campagnes sluiten. Ik denk dat we nu, bij het opmaken van de tussenstand, al kunnen concluderen: crowdfunding heeft de toekomst.

Zelf investeren?

Enthousiast geworden? Natuurlijk kun je zelf ook investeren. Het gaat heel gemakkelijk. Kies een project dat je aanspreekt, lees zorgvuldig hoe het werkt en investeer in zowel een startend bedrijf als een betere wereld. Daar ontvang je bovendien rente of een tegenprestatie voor terug.

Dat kan hier!

  • Sweet Heroes: bestift, knuffel en was hem weer wit! Maak je deze knuffels uit Nepal mogelijk? Sweet Heroes zijn zachte knuffelpoppen waar je zelf op kunt tekenen. De poppen van ecologisch katoen worden fairtrade geproduceerd in Nepal. Op zoek naar een leuk cadeau voor je eigen kinderen of die van je vrienden en familie? 
  • Chef Het Samen laat kinderen zien hoe cool het is om met groente te koken. Als tegenprestatie van je investering ontvang je een te gek kookboek. Doe mee met de groenterevolutie! Direct investeren? 
  • Rustig en ongestoord werken? KantoorKaravaan maakt het mogelijk met een flexplek of vergaderplek in de natuur, voorzien van wifi en een koffiemachine. Fantastisch om tot inspiratie, creativiteit en ontmoeting te komen. Doe je mee? 
  • Geweldig! Er is een heuse kartonrevolutie op handen want KarTent heeft het streefbedrag van € 50.000 behaald. Funders bedankt! De campagne is gesloten en je kunt dit project niet meer funden. Meer lezen over KarTent? 
  • Een plantenbox met app voor jouw huis of balkon. Help je mee de stad groener te maken?  Dankzij Sprinklr hoef je nooit meer verdorde planten weg te gooien. Met een seizoensbox vol duurzaam gekweekte planten en begeleiding via de handige app tovert iedereen zijn thuis om tot een groene oase. Investeer nu in Sprinklr en je ontvangt de box na een geslaagde campagne. 
  • Goed nieuws! De VoorleesExpress heeft het doelbedrag behaald, maar je kunt nog steeds investeren. Help je mee de taalachterstand in Nederland tegen te gaan? Met je investering help je kinderen én je ontvangt rente op het bedrag dat je uitleent. 

Lees alles over Crowdfunding VDWVM.

Team VDWVM 

afbeelding van Asceline
Asceline Auteur

Hoi. Mijn naam is Asceline Groot. Ik ben auteur van het boek 'Het Nieuwe Groen', co-auteur van 'Dromen voor Altijd' en werk nu aan mijn proefschrift. Het onderzoek gaat over de effecten van 'social enterprises' op consumentengedrag en grote bedrijven. Ik ben altijd op zoek naar mooie, bijzondere, concrete, een tikkeltje vage of mindblowing ideeën die onze wereld een beetje mooier maken. Om een blog over te schrijven, of mijn netwerk of kennis mee te delen. Dus twijfel niet als je rondloopt met een vraag of verzoek.

INSPIRATIE

Meer blogs in Natuur en milieu

Alle 1.627 blogs