afbeelding van Susanne
Susanne Auteur

Editorial: tijd voor bezinning

Zonsondergang tegen een paars-roze lucht
Rust en ruimte aan zee.

De zomermaanden zijn bij uitstek geschikt om nieuwe plannen te bekokstoven en stappen te zetten om ze ook echt waar te maken.  

Een stapje terug

In de zomermaanden lijkt alles wat langzamer te gaan. Gemoedelijker ook. De kinderen zijn vrij van school, je inbox is minder vol en met lange dagen heb je al snel meer tijd voor leuke dingen. Er moet iets minder, er mag iets meer. Het natuurlijk ritme van presteren wordt onderbroken en ineens is er tijd om rust te nemen. En dat is mooi want het blijkt dat een beetje verveling op zijn tijd, goed is voor onze creativiteit.

Nieuwe plannen maken

Weg van de dingen die moeten, ontstaat er ruimte voor de dingen die zouden kunnen zijn. Je hebt de tijd om na te denken over wat je echt belangrijk vindt in het leven. Het is dan ook niet zo gek dat we tijdens onze vakanties (of net nadat je terug bent) soms levensbepalende beslissingen nemen.

Je bedenkt dat je graag iets vaker helemaal plantaardig zou willen eten en dat je niet zo ontzettend druk meer wil doen. Of je beslist dat je na de vakantie echt plasticvrij gaat, of dat je meer tijd wilt besteden om het leven van de mensen uit je eigen buurt fijner te maken. Ieder stapje is er een.

Soms zijn de inzichten in een periode van rust wat ingrijpender van aard. Je gaat op zoek naar wat je allemaal in huis hebt om de wereld in je dagelijkse werk een beetje mooier te maken. Of misschien loop je al een tijd rond met het gevoel dat dingen beter moeten en zie je precies hoe jij dat zou kunnen doen. Via een mooi project of sociale onderneming waar je idealen en business combineert.

Life-changing

Ben jij er helemaal klaar voor om jouw slimme idee om te zetten naar een succesvolle onderneming? Schrijf je dan in voor de ASN Bank Wereldprijs en maak kans op training, coaching, publiciteit en misschien zelfs een geldprijs. De inschrijving is vandaag begonnen!

Twijfel je nog een beetje? Lees de inspirerende reeks van Marianne Dagevos over sociaal ondernemerschap en kijk of het iets voor je is.

Tot snel!

De komende week voeg ik de daad bij het woord. Met mijn voeten omhoog genieten van ‘het grote niks’. Met een mooi boek, goede vrienden en een paar inspirerende trips naar het strand, het bos en de Hortus neem ik zelf even afstand van de waan van de dag. Wie weet wat voor mooie ideeën er dan ontstaan. Je leest het vast snel terug hier op VDWVM. 

afbeelding van Susanne
Susanne Auteur

Freelance programmamaker & Ideeënfontein | Schrijft, fotografeert & presenteert | Kunst & Design, Duurzaamheid, Social & Innovatie | Nieuwsgierig sinds 1979

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.627 blogs