afbeelding van Milou
Milou Auteur

Ed (86) leert breien en helpt daarmee te vroeg geboren baby's

Ed Moseley breidt tientallen mutsjes voor te vroeg geboren baby's
Ed Moseley breidt tientallen mutsjes voor te vroeg geboren baby's

De 86-jarige Ed Moseley woont in een verzorgingstehuis in Georgia. Tijdens zijn strijd tegen kanker probeert hij nog steeds zoveel hij kan anderen te helpen. Toen medewerkers van het tehuis met het idee kwamen om mutjes te breien voor te vroeg geboren baby's stond Ed vooraan om te helpen.

Nooit te oud om te leren

Nog nooit eerder in zijn leven had hij gebreid. Maar, omdat je nooit te oud bent om te leren vroeg Ed zijn dochter om hulp. Zij stuurde hem breinaalden en een handleiding zodat hij aan de slag kon. Het breien gaat hem inmiddels goed af. In het begin deed hij zo'n 3 uur over een mutsje. Nu maakt hij er één in anderhalf uur en kan hij, zo zegt hij zelf heel trots, tijdens het breien zelfs tv kijken! Samen met andere bewoners maakte Ed maar liefst 300 mutsjes. Deze zijn op 17 november, Wereld Prematuren Dag, aangeboden aan het lokale ziekenhuis in Atlanta. Nu de mutsjes ingeleverd zijn is Ed niet van plan om te stoppen. Zijn nieuwe doel is 30 mutsjes per maand produceren. Good job Ed!   

Goedgemutst

Heb je weleens een fruitsapje met een wollen muts gezien? Wij wel! Iedere winter breien Innocent Drinks en Nationaal Ouderenfonds (en honderden breiers in Nederland) kleine wollen mutsjes voor op de smoothies. Dit doen ze om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor eenzame ouderen in Nederland. Door de wollen mutsjes vallen de sapjes in de winkel extra op. Als dank voor deze reclame stopt Innocent Drinks de winst tijdens de actie in het welzijn van ouderen in Nederland. Ook een ieniemieniemutsje breien? Hier lees je hoe je mee kunt doen.

foto: welzijnszorg

afbeelding van Milou
Milou Auteur

Communitymanager Voor de Wereld van Morgen. Wij helpen duurzame ondernemers aan een vliegende start én vertellen je over de tofste innovaties en startups. Een mooiere wereld begint bij een slim idee. Heb jij er een? Deel het met ons en laat weten hoe we je kunnen helpen!

INSPIRATIE

MEER GERELATEERDE BLOGS

Alle 1.270 blogs