afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Drink koffie, red het milieu

Een bakkie pleur is voor veel mensen in de ochtend broodnodig om te kunnen functioneren. Maar koffie heeft meer voordelen. Koffiedik - het bezinksel dat overblijft na het zetten van koffie - kun je namelijk voor bijzonder veel duurzame toepassingen gebruiken. Hieronder vijf voorbeelden.

  • Koffiedik gaat binnenkort 15.000 huizen in Londen verwarmen. Dat is echt waar.
  • Oesterzwammen groeien als kool op koffiedik. En oesterzwammen zijn overheerlijk. In Rotterdam en Amsterdam zijn er al bedrijven die de paddenstoel op grote schaal kweken op koffiedik. Een voorbeeld van een bedrijf dat deze techniek gebruikt is RotterZwam.
  • Je kan meubels en koffiezetapparaten maken van koffiedik. Zo maakt fabrikant Sanremo sinds 2013 koffiezetapparaten die voor 70 procent uit koffiegruis bestaan en maakt het Britse bedrijf Re-Worked meubels van koffiegruis.
  • Koffiedik kan worden gebruikt om het broeikasgas methaan af te vangen en op te slaan. Drink koffie, red het milieu.
  • In combinatie met houtvezels en een biobased lijmstof, kan koffiedik gebruikt worden om koffiekopjes en schoteltjes te maken. Het Duitse bedrijf Kaffeeform gebruikt deze techniek en elk koffiekopje van de firma heeft een unieke, korrelige structuur.

Het volledige artikel verscheen op DuurzaamBedrijfsleven.nl

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Natuur en milieu

Alle 1.386 blogs