afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Donororgaan voor knuffeldieren

Deze campagne vraagt op een opvallende manier aandacht voor orgaandonatie

Second Life Toys leert kinderen over orgaandonatie
Second Life Toys leert kinderen over orgaandonatie

Een giraffe met een berenpoot

Second Life Toys uit Japan vraagt op een wel heel speciale manier aandacht vraagt voor orgaandonatie. De organisatie maakt versleten of kapotte knuffels weer compleet door ze nieuwe ledenmaten te geven. En zo ontstaat er bijvoorbeeld een giraffe met berenpoot of een olifantenslurf gemaakt van een eekhoornstaart. De campagne is bedoeld om kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met het belang van orgaandonatie. Kinderen kunnen zelf ook oude of versleten knuffels doneren om anderen te helpen. Ze ontvangen dan een kaartje met hoe de donatie de ‘pluche patiënt’ geholpen heeft.  

Spelenderwijs leren

Kinderen maken steeds vaker spelenderwijs kennis met omvangrijke en belangrijke issues. Zo leert het Solly Systeem kinderen over groene energie door middel van speel-robots zoals Solly, de zon-etende robot.

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.628 blogs