afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Dit kun je doen met festAfval!

Zonde! Mensen laten van alles achter na een festivalweekend. Gelukkig zijn er goede organisaties die hier wat mee kunnen.

Festivalterrein een dag na het festival
Duizenden achtergelaten tenten en slaapzakken en een hoop rommel. Bron: SWNS.

Vorige week was er een enorm festival gaande vlakbij de stad Leeds in Engeland. Goede muziek, fijne sfeer en meer dan 75000 bezoekers. Alleen een heel aantal van hen vergaten om hun campingspullen netjes op te ruimen.

Vuilnisbelt

Dat resulteerde in wat je wel 'de vuilnisbelt van Leeds' zou kunnen noemen. Duizenden tenten, campingstoelen en slaapzakken bleven achter op een verlaten festivalterrein. Naast dat het helemaal niet milieuvriendelijk is om je goede spullen zomaar weg te gooien, beseffen veel van hen waarschijnlijk ook niet dat hun ‘afval’ andere mensen erg zou kunnen helpen.

Warme winternachten

Gelukkig besefte een andere organisatie dat wel. Vrijwilligers van de daklozenorganisatie in Leeds ruimden alles op en gaven alle spullen die nog in goede staat verkeerden weg aan daklozen in Leeds. ‘Het zal de mensen die op de straat leven deze winter in ieder geval warm houden’, zei een van de vrijwilligers die meehielp.

Het verduurzamen van de Festivalwereld

KarTent had ook al een supergoed idee om deze enorme afvalbergen op festivals tegen te gaan. Zij ontwierpen een volledig recyclebare tent. En er zijn nog veel meer ideeën om festivals te verduurzamen.

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.369 blogs