afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Dit is misschien wel de leukste kroeg van Nederland

Bij brouwerij De Prael kun je zorg betalen met bier.

Bij brouwerij De Prael kun je zorg betalen met bier.
Een van de medewerkers van brouwerij De Prael. Bron: deprael.nl

Het is geen makkie om aan het werk te komen met psychische klachten of een anderszins lastig verleden. De 23-jarige Michelle was vanaf haar vijftiende dak- en werkloos. Nu is ze een vaste kracht bij De Prael, een brouwerij en proeflokaal waar mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Van beperking naar kans

Michelle volgt een horeca-opleiding bij De Prael en als alles goed gaat krijgt ze na afloop en een contract bij De Prael. Ook krijgt ze binnenkort een eigen woning. Michelle zegt met een glimlach: "Werken in de horeca is zeker iets voor mij. Dit is niet alleen fijn verdienen, maar ik krijg ook de kans om een opleiding te volgen." Zorg betalen met bier dus.

Brouwerij De Prael maakt bier, genoemd naar zangers van het Nederlandse levenslied.

Mensen in hun kracht zetten

De eigenaar van de bierbrouwerij: "Bier brouwen is hartstikke stoer. Als ik daarmee mensen weer aan het werk is dat toch heel erg mooi." Er werken nu zo'n honderd mensen bij de Prael, van ex-gedetineerden tot mensen die door psychische problemen moeilijk werk vinden. Of heb je al gehoord van Blend, waar kwetsbare jongvolwassenen ondersteund worden naar regulier werk? En trouwens, de mogelijkheden van bier zijn eindeloos. Wist je dat Hemelswater biertjes maakt van regenwater?

Het proeflokaal van de Prael zit op 5 minuten loopafstand van Amsterdam Centraal.

Lees Michelles verhaal ook op Facebook.

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.628 blogs