afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Dit is een wel heel slim apparaatje voor blinden en slechtzienden

Gezichtsherkenning en obstakels vermijden met een nieuw slim apparaatje voor blinden en slechtzienden.

Man leest een boek met Horus
Horus helpt een blinde man bij het lezen van een boek. Foto: Horus Tech

Horus beschrijft de omgeving van de gebruiker. Het apparaatje geeft aan waar er zich obstakels bevinden, het herkent gezichten en objecten en het leest borden en boeken.

Horus is een klein zwart apparaatje, dat je aan de achterkant van je hoofd kunt bevestigen. Het is een soort mini koptelefoon, met aan beide kanten van je hoofd een klein cameraatje die de omgeving opneemt. Alles wat de camera ziet kan doorgegeven worden (via een druk op een knop) aan de gebruiker. Als je dus een ruimte binnenloopt waar veel mensen op laptops zitten te werken, dan zegt Horus bijvoorbeeld: ‘ruimte waar mensen werken op een laptop.’

‘Persoon X is in de buurt’

Als Horus een nieuw gezicht in zich opneemt wordt aan de gebruiker gevraagd welke naam die wilt toevoegen aan dit gezicht. Dan zal het apparaatje een signaaltje afgeven wanneer deze persoon in de buurt is. Op deze manier kan Horus ook aangegeven of je een fles melk of een fles sap voor je hebt. Foto’s herkennen en beschrijven en boeken vanaf het papier voorlezen? Daar draait Horus zijn hand ook niet voor om.

What else is out there?

De verwachting is dat Horus eind 2017 op de markt komt. Het apparaatje zal vooralsnog zo’n 2000 dollar kosten. Ook voor blinde of slechtziende kinderen zijn er de laatste tijd goede initiatieven ontstaan. Braille Bricks van Lego bijvoorbeeld of PrentenboekenPlus; dat zijn prentenboeken voor blinden en slechtziende kinderen, zodat zij hetzelfde kunnen lezen als hun klasgenootjes

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

MEER GERELATEERDE BLOGS

Alle 1.270 blogs